Over ons

HET BESTE
VOOR LIMBURG

 

Gebruik je passie en je talent om de wereld een beetje mooier te maken. En om de toekomst iets na te laten. Dit zijn voor ons de ingrediënten voor een gezond product, een gezond bedrijf en een gezonde economie. Bij de Bisschopsmolen verwerken we granen uit het Limburgse land tot de lekkerste producten. Het beste brood en de smaakvolste vlaaien. Voor jou, en voor Limburg.

HET BESTE VOOR LIMBURG

LEKKER(S)
VAN DICHTBIJ

De Bisschopsmolen ontwikkelt graanproducten die bijdragen aan een gezonde en duurzame wereld. Wij houden onze keten kort en transparant, betalen alle schakels een eerlijke prijs en delen onze kennis. Onze overtuiging? Wat lekker is hoeft niet van ver te komen.

LEKKER(S) VAN DICHTBIJ

BAKKERSKRONIEK

De geschiedenis van de Bisschopsmolen is de geschiedenis van Frank van Eerd, oprichter, bakker, visionair. Gedreven door de overtuiging dat goed brood moet voeden, niet slechts vullen, is Frank vastberaden alleen het allerbeste brood te bakken. Vlaaien met alleen de meest waardevolle ingrediënten. En brood voor brood, vlaai voor vlaai, maken Frank en zijn mensen Limburg een beetje mooier.

TIJDLIJN

1984: Werken in de bakkerij waar opa werkte
1985: Bakkerij Edah (van hulpkracht tot chef)
1994: Bakker worden, afdelingshoofd en foodmanager Le Marche, focus op opleiden
1999: 100% Kollenberger spelt (eerste oogst op 23.08.2000)
2002: Hoofdkantoor La Place (tussendoor HBO-opleiding)
2005: Opening de Bisschopsmolen Maastricht
2008: Held van de Smaak van Limburg
2007: Opening Mosae Gusto, 2008: sluiting
2012: Samenwerking wielerploeg Rabobank, Laurens ten Dam
2013: Samenwerking Wilfred en Lili Genee, boek Vullen of Voeden
2013: ISO 26000
2014: Nieuwe positionering + huisstijl
2014: Glutenvrije wrap succes
2014: Wielerploeg Belkin Pro Cycling, platsen, mueslirepen
2015: Winnaar Maastricht Awards
2016: Winnaar Topsport Award
2016: Oprichting GrainLabs
2017: Bakker & Bed
2017: GrainLabs komt los van de Bisschopsmolen
2018: Het boek ‘Komt voor de bakker’ wordt niet gedrukt
2020: De Bisschopsmolen bestaat 15 jaar

LABORATORIUM
VOOR GRANEN

Voeding is het belangrijkste element om ons lichaam goed te laten presteren. Dat is belangrijk voor topsporters, maar ook voor mensen die zo lang mogelijk gezond willen blijven. Mensen zoals jij en ik. Daarom hebben we GrainLabs opgericht, een laboratorium voor granen. Een kenniscentrum waar consumenten, graanverwerkers, wetenschappers, mensen uit de zorg en sportdeskundigen kennis delen en samenwerken. Zodat ons lichaam optimaal kan profiteren van al het goede dat granen ons bieden.

Grainlabs

SAMEN HET
VERSCHIL MAKEN

Voor Limburg bakken betekent dat we samenwerken met de telers van hier. En dat die telers samenwerken met de natuur. Met onze aarde, met ons land. Dat ze haar niet verwaarlozen, maar koesteren. Zodat waar vandaag granen groeien, morgen koeien kunnen grazen.

DUURZAME ONTWIKKELINGSDOELEN

Voor Limburg bakken betekent dat we samenwerken met de telers van hier. En dat die telers samenwerken met de natuur. Met onze aarde, met ons land. Dat ze haar niet verwaarlozen, maar koesteren. Zodat waar vandaag granen groeien, morgen koeien kunnen grazen.

De Duurzame Ontwikkelingsdoelen zijn uitgangspunt bij alles wat we doen. We geven ze op onze eigen manier invulling:

  • Een gezonde en gelukkige regio
  • Waardig werk en economische groei
  • Minimalisering klimaatimpact
  • Duurzaam gebruik van ecosystemen
  • Samenwerking met alle partners in onze keten