• Nieuws
- 8 juli 2021

Internationale erkenning met videoportret Frank van Eerd

Als enige Nederlandse bakker heeft Frank bij Europastry een plekje veroverd tussen de internationale toppers in de bakkerswereld. “Ik hou echt van zijn filosofie om zorg te dragen voor het land, het echte voedsel en de passie voor de traditie van het beroep”, zegt Jordi Galles, Executive President bij Europastry. 

In een serie videoportretten, ‘We are bakers’, worden de beste bakkers van de wereld geportretteerd. Denk Chef’s Table in 3 minuut 20. Of, in de woorden van Galles, “een eerbetoon aan alle professionals die het bakkersvak hoog in het vaandel hebben staan en die zich elke dag inzetten om deze passie met de wereld te delen. Zelfs gewoon om de wereld beter te maken door brood.”

Wie De Bisschopsmolen al langer volgt, weet dat Frank in bakkerskringen bekend staat als eigenzinnig en vooruitstrevend. Twintig jaar geleden was hij de eerste speltbakker van het land, onlangs haalde hij de nieuwe graansoort Tritordeum persoonlijk vanuit Spanje naar de Zuid-Limburgse heuvels. Hij werkt samen met mensen in de sportwereld en ontwikkelt met het Maxima Medisch Centrum speciale eiwitrijke tussendoortjes om het herstel van patiënten te bevorderen. Een bakker met een missie.