Bisschopsmolen bakt voor Tour de France

7 juli 2016

Bisschopsmolen bakt voor Tour de France

Zowel Team LottoNL-Jumbo als het Team Giant Alpecin rijden de Tour de France dit jaar onder andere op producten van de Bisschopsmolen. In de lunchpakketten zijn mueslirepen, rice balls en platsen (vruchtenbollen) te vinden. Voor het ontbijt bakken de voedingsdeskundigen zelf brood met de diverse bakmixen die de Bisschopsmolen heeft samengesteld.

“Wielrenners houden van onze speltvlaai. Het geeft hen de energie die ze nodig hebben. Maar een stuk vlaai op de fiets, dat eet niet zo gemakkelijk. Daarom ontwikkelde de Bisschopsmolen – in samenwerking met Team LottoNL-Jumbo – mini-broodjes van vlaaideeg met een vulling van fruit of pudding. We noemen deze broodjes ‘platsen’.”
– Frank van Eerd

De hoge eisen die topsporters stellen aan hun voeding, dagen de bakkers van de Bisschopsmolen uit hun recepturen verder te perfectioneren. Ze werken nauw samen met voedingsadviseurs en koks van topsporters, waardoor ze leren wat effecten zijn van bepaalde ingrediënten en combinaties daarvan. Koolhydraten zijn de brandstof voor ons lichaam en leveren de juiste energie. Eiwitten hebben we nodig voor het herstel en de opbouw van spieren en weefsel. En oliën en vetten zijn noodzakelijk voor het transport van alle voedingsstoffen. De optimale verhouding tussen deze drie is essentieel voor het behalen van topprestaties. Oftewel, wat je eet moet je afstemmen op je activiteit. Dat geldt voor ieder mens, topsporter of niet.

“Door het ontwikkelen van voeding voor de sportbranche leren wij veel over de voedingsstoffen in onze producten. Topsporters dagen ons uit weer helemaal terug te gaan naar de eenvoud en essentie. Naar voeding zónder chemische toevoegingen.” 
– Frank van Eerd

Online winkel

Ontdek onze niet te versmaden producten die heel geschikt zijn voor (top)sporters, maar die vooral heel erg lekker zijn. Oók wanneer je niet sport. Bijvoorbeeld de mueslireep noten, de mueslireep vruchten, de kersenplatsen of natuurlijk onze broden. Voor elk type inspanning hebben wij het geschikte brood. Loop gerust eens binnen of kijk in onze online winkel.