Team LottoNL-Jumbo eet meer dan alleen pasta

29 oktober 2016

Team LottoNL – Jumbo: van pasta tot mueslirepen

Wielerfans uit binnen- en buitenland verzamelden zich afgelopen zondag 23 oktober bij de jaarlijkse fandag van Team LottoNL – Jumbo. Een evenement georganiseerd in combinatie met de fietsbeurs van Bike Motion Benelux. De Jaarbeurs in Utrecht was een dag vol wielervermaak.

Een terugblik
De fandag kende een veelzijdige opzet. Fans konden aanschuiven bij een vragenvuur met de directeur en Robert Gesink en ze konden een sprintanalyse doen met een van de coaches. Uiteraard mocht ook een wielerquiz niet ontbreken. Bezoekers fietsten door de opslagmagazijnen van Jumbo tijdens een toertocht van zo’n 65 kilometer in en om Utrecht.

Sport en voeding
Samen met Daily Fresh Food waren wij aanwezig om de enthousiaste amateur fietsers kennis te laten maken met onze sportspecialiteiten gemaakt van Kollenberger spelt. Voeding voor sporters gaat tegenwoordig gelukkig over meer dan het eten van grote borden spaghetti. Een uitgebalanceerd en strategisch menu dat door voedingsdeskundigen wordt samengesteld, zorgt voor de juiste brandstof tijdens iedere rit. Niet alleen voor en na het fietsen, maar zeker ook tijdens de etappe is de juiste voeding van essentieel belang als een renner goed wil presteren. Het is voor wielrenners dan ook van belang om een tussendoortje te eten dat gebaseerd is op natuurlijke ingrediënten met een hoog koolhydraatgehalte. Qua smaak is het beter eerder een neutraal dan een zoet tussendoortje te kiezen.14705895_1122329917814408_5905580027052286614_n

De juiste energie
Wanneer de koolhydraatvoorraad leeg raakt, moet het lichaam overschakelen op vet- en eiwitverbranding. Daardoor kan een renner maar de helft van het maximale prestatievermogen bereiken. Door op tijd te eten en te drinken kun je dit voorkomen. Om deze reden eten de renners van team LottoNL – Jumbo tijdens het koersen onder andere onze voedzame mueslirepen en platsen. Deze producten zijn natuurlijk niet alleen geschikt voor de profs. Ze passen voor iedereen, sporter of niet, in een gezonde levensstijl als energierijk tussendoortje, gemaakt van natuurlijke ingrediënten.

Het geheim van de kers
Team LottoNL – Jumbo is net als wij constant bezig met het vergroten van kennis over voeding. De focus ligt hierbij op het op een gezonde manier optimaliseren van het prestatievermogen van de renners. Door de intensieve samenwerking met hun voedingsdeskundigen blijven we van elkaar leren. Zo ontdekten we dat de wielrenners ’s ochtends vaak kersensap drinken. Bepaalde kersenrassen zijn namelijk bevorderend voor het herstel van de spieren en ze dragen bij aan een goede nachtrust. De Morellenkers, geteeld door de Bemelerhof, is zo’n waardevol kersen ras. Dat is tevens de kers die wij gebruiken in onze kersenvlaaien en platsen.

Voedzame wraps
Tijdens de fandag hebben we ter plaatse met Daily Fresh Food een heerlijke, voedzame glutenvrije wrap maken. De vulling van eiwitrijke tonijn, nitraatrijke veldsla en roomkaas met zongedroogde tomaten is de ideale herstelmaaltijd. Dat de deelnemers van de 65 kilometer lange toertocht hier ook aan toe waren was duidelijk. Er was zo’n grote vraag naar onder de hongerige fietsfanatiekelingen, dat alle zeilen moesten worden bijgezet om iedereen te voorzien.

teamlottonl-jumbo_group7

 

Ontdek Zuid-Limburg

Wil jij ook door het prachtige Limburgse landschap fietsen én genieten van onze sportieve speltproducten? Zet dan de fietsen achterop de auto en blijf bij ons logeren! Kijk hier voor meer informatie over Bakker & Bed.