Team Lotto-Jumbo blikt terug

Op de perspresentatie op 22 december wordt de nieuwe, veelbelovende, teamsamenstelling gepresenteerd. Natuurlijk wensen wij het hele Team Lotto-Jumbo veel succes dit nieuwe jaar. Een nieuw jaar is ook terugkijken. In mei 2016 rijdt team LottoNL-Jumbo de Giro d’Italia. Als kopman zetten ze Steven Kruijswijk in. In 2015 wordt hij zevende en in 2016 gaat hij opnieuw voor een top-tien resultaat in het algemeen klassement. In de 14e etappe verovert Steven door een mooie aanval die zelfs door de favorieten niet te volgen is, de roze trui. In de klimtijdrit de dag erna, verstevigt hij zijn koppositie in het algemeen klassement door als tweede te finishen. Door een val in de negentiende etappe, eindigt Steven uiteindelijk als vierde in het algemeen klassement. Niettemin geeft hij een ferm visitekaartje af.

De ploegleider van Team LottoNL-Jumbo Merijn Zeeman vertelt op de perspresentie ook dat hij in onderstaande foto alles ziet waar het team voor staat.

“Op dit moment kwam alles samen. Daardoor kon Steven Kruijswijk een topprestatie leveren. Het voedingsteam onder leiding van Marcel Hesseling, met partners de Bisschopsmolen en Daily Fresh Food, heeft ervoor gezorgd dat hij in optimale conditie was. Middels vezelarme voeding in de dagen vooraf, was Steven twee kilo lichter. Daarnaast is er natuurlijk ook het aandeel van de fiets. Onze ploegleider Mathieu Heijboer heeft samen met onze mecaniciens en de partners (waaronder Bianchi en Shimano), bijgedragen aan een zeer succesvolle tijdritfiets voor Steven in de Giro D’Italia. Zij hebben ervoor gezorgd dat de fiets het gewenste gewicht bevat.”

steven-kruijswijk-tijdrit-giro