Vlaaivulling pruimen

Categorie: Vlaai

Ingrediënten

  • 500 gram Ontpitte Pruimen
  • 250 ml      Water dan wel sap van de Pruimen
  • 100 gram Suiker
  •  30 gram Aardappelzetmeel Of Maïzena

Materialen

  • Keukenweegschaal
  • Pan
  • Garde
  • Vergiet
  • Kom
  • Fornuis

Werkwijze vlaaivulling

  • De verse pruimen ontpitten.
  • Indien je pruimen uit pot gebruikt, graag uitlekken in een vergiet.
  • De juiste hoeveelheid water of eventueel het sap van de pruimen aan de kook brengen.
  • De suiker met het aardappelzetmeel mengen.
  • Als het water kookt dan pas het suikermengsels rustig doorroeren tot een homogene massa ontstaat.
  • Heel eventjes doorkoken.
  • Dan de uitgelekte pruimen rustig doorroeren.
  • De vulling laat afkoelen. Minimaal 12 uur in de koelkast
  • Mocht de vulling te dik zijn, voeg nog wat achtergehouden sap of water toe.

Tip van de bakker:

Als de vulling nog dof eruit ziet dan mag je nog wat vocht toevoegen. Totdat er glans komt op de vulling.

 

Print recept

Online winkel

Veel van onze recepten bevatten ingrediënten die in onze winkel of via onze online winkel te verkrijgen zijn!