Koken van Pudding

Categorie: Croissant Vlaai

Ingrediënten

Stap 1.

  • 1000 gram Volle Melk
  •  100 gram Suiker of Honing
  •       1 stuk Vanillestokje

Stap 2.

  •  100 gram Suiker of Honing
  •    10 stuks Eidooiers van vrije uitloop Ei
  •    50 gram Aardappelzetmeel of Maïzena

Materialen

  • Keukenweegschaal
  • Pan
  • Garde
  • Kom
  • Fornuis

Werkwijze voorbereiding vlaaivulling pudding

Deel 1

  • Snijd het vanillestokje met de punt van het mes in de lengte open, zodat deze splijt. Schraap met het mes de inhoud eruit en voeg dit bij de melk. Gooi de schil niet weg, dit geeft ook smaak af aan de melk.
  • Melk, de suiker en de schil van het vanillestokje tegen de kook aan brengen.

Deel 2

  • Suiker met de eidooiers en aardappelzetmeel even los kloppen.
  • Als de melk tegen het kookpunt is, een deel door de eieren en suiker roeren.
  • Vervolgens deze massa in de hete melk gieten en doorroeren.
  • Met een spatel roeren en tegen de kook aan brengen totdat het een stevige pudding is.
  • Direct in een bak/kom storten laten afkoelen.

Print recept

Online winkel

Veel van onze recepten bevatten ingrediënten die in onze winkel of via onze online winkel te verkrijgen zijn!