Vlaaivulling kersen

Categorie: Vlaai

Ingrediënten

  • 500 gram Ontpitte kersen
  • 250 ml      Water dan wel sap van de kersen
  • 100 gram  Suiker
  •  30 gram   Aardappelzetmeel Of Maïzena

Materialen

  • Keukenweegschaal
  • Pan
  • Garde
  • Vergiet
  • Kom
  • Fornuis

Werkwijze vlaaivulling

  • De verse kersen ontpitten.
  • Indien je kersen uit pot gebruikt, graag uitlekken in een vergiet.
  • De juiste hoeveelheid water of eventueel het sap van de kersen aan de kook brengen.
  • De suiker met het aardappelzetmeel mengen.
  • Als het water kookt dan pas het suikermengsels rustig doorroeren tot een homogene massa ontstaat.
  • Heel eventjes doorkoken.
  • Dan de uitgelekte kersen rustig doorroeren.
  • De vulling laat afkoelen. Minimaal 12 uur in de koelkast
  • Mocht de vulling te dik zijn, voeg nog wat achtergehouden sap of water toe.

Tip van de bakker:

Als de vulling nog dof eruit ziet dan mag je nog wat vocht toevoegen. Totdat er glans komt op de vulling.

 

Print recept

Online winkel

Veel van onze recepten bevatten ingrediënten die in onze winkel of via onze online winkel te verkrijgen zijn!