Vlaaivulling Appel Abrikozen

Categorie: Vlaai

Ingrediënten ( voor ca 2 vlaaien van 22 cm)

  • 350 gram Ontpitte Abrikozen
  • 350 gram Geschilde Appels
  • 350 ml     Water
  •                Scheutje Citroensap
  • 150 gram Suiker
  •  50 gram Aardappelzetmeel Of Maïzena

Materialen

  • Keukenweegschaal
  • Pan
  • Garde
  • Vergiet
  • Kom
  • Fornuis

Werkwijze vlaaivulling

  • De appels schillen en sprenkelen met citroensap.
  • De verse abrikozen ontpitten.
  • Indien je abrikozen uit pot gebruikt, graag uitlekken in een vergiet.
  • De juiste hoeveelheid water of eventueel het sap van de abrikozen aan de kook brengen.
  • De suiker met het aardappelzetmeel mengen.
  • Als het water kookt dan pas het suikermengsels rustig doorroeren tot een homogene massa ontstaat.
  • Heel eventjes doorkoken.
  • Dan de uitgelekte abrikozen en appels rustig doorroeren.
  • De vulling laat afkoelen in de koelkast.
  • Mocht de vulling te dik zijn, voeg nog wat achtergehouden sap of water toe.

Tip van de bakker: Als de vulling nog dof eruit ziet dan mag je nog wat vocht toevoegen. Totdat er glans komt op de vulling.

Print recept

Online winkel

Veel van onze recepten bevatten ingrediënten die in onze winkel of via onze online winkel te verkrijgen zijn!