Spelt Knapkoeken

Categorie: Koeken

Ingrediënten

Deel 1

  • 170 gr      Roomboter
  • 160 gr      Basterdsuiker
  •    3 st      Eieren van vrije uitloop
  •    1          Theelepel zout
  •                Scheutje Citroenrasp

Deel 2

  • 300 gr      Kollenberger Spelt Koekjes mix

Decoratie

  •  Decoratiesuiker

Materialen

  • Weegschaal
  • Deegroller
  • Steker (eigen keuze)
  • Kwast
  • Bakplaat
  • Oven

Bereiden

  • Weeg alles nauwkeurig af.
  • Zet de oven aan op 180 0C.
  • Meng deel 1 tot een mengsel.
  • Voeg deel 2 eraan toe en meng alles tot een homogene massa.
  • Laat de deeg ca 3 uur rusten.
  • Het deeg even kort los kneden.
  • Met de deegroller het deeg uitrollen tot een plak van ca 5 mm.
  • Met de steker plakjes uit het deeg steken.
  • De plakjes instrijken met water en in de decoratiesuiker leggen.
  • Voorzichtig de plakjes met de suiker boven op de bakplaat leggen.
  • Rest deeg bij elkaar doen en het proces herhalen zolang tot dat je geen deeg meer over hebt.
  • Baktijd 12 a 15 minuten.
  • De koekjes laten afkoelen.

Succes met het bakken.

Print recept

Online winkel

Veel van onze recepten bevatten ingrediënten die in onze winkel of via onze online winkel te verkrijgen zijn!