Haver Speltkoeken

Categorie: Koeken

Ingrediënten

Recept voor ca. 30 koekjes

DEEL 1:
200 gram Roomboter
150 gram Acaciahoning van St. Pieter Maastricht
1 eetlepel Vanillesuiker
DEEL 2:
150 gram Kollenberger Spelt Koekjesmix
175 gram Havervlokken van Halm
75 gram Geburneerde hazelnoten van de Hazelarij
1 theelepel Zout
Scheutje citroensap
AFWERKING:
Pure chocolade

Materialen

  • Oven
  • Beslagkom
  • Weegschaal
  • Eetlepel
  • Vork
  • Bakplaat

Voorbereiding

  • Alle ingrediënten op kamertemperatuur.
  • Weeg alle ingrediënten af.
  • Zet de oven aan op 180 °C.

Bereiding

  • Meng deel 1 tot een mengsel.
  • Voeg deel 2 eraan toe en meng alles tot een homogene massa.
  • Maak met een eetlepel een bolletje van het deeg.
  • Leg de bolletjes deeg op de gesmeerde bakplaat, laat voldoende ruimte tussen de bolletjes in.
  • Laat de koekjes 12 à 15 minuten bakken in de oven.
  • Laat de koekjes afkoelen.
  • Smelt de chocolade au bain Marie (kook water in een pan en zet een kleinere pan hierin met de chocolade).
  • Dip de vork in de gesmolten chocolade en bestrooi de chocolade over de koekjes.

Print recept

Online winkel

Veel van onze recepten bevatten ingrediënten die in onze winkel of via onze online winkel te verkrijgen zijn!