Spelt Croissanten

Categorie: Croissant

Ingrediënten

  • 1      Croissantendeeg

Materialen

  • Deegroller
  • Meetlat
  • Pizzaroller of mesje
  • Ei
  • Kwastje
  • Beker of kopje
  • Bakplaat
  • Vetvrij papier

Bereiden

  • Rol het deeg uit tot een plak van 85 bij 34 cm
  • Verdeel de plak in driehoeken van 17 bij 17 cm
  • De driehoeken licht bevochtigen met water
  • Vanaf de basis strak oprollen. (let op niet te strak)
  • De gevormde model op de bakplaat leggen.
  • Afstrijken met ei.
  • Narijs van ca 50 minuten
  • Afbakken in een oven van 240 0C ca 12 minuten.
  • De bakplaat op de een na onderste richel schuiven

Print recept

Online winkel

Veel van onze recepten bevatten ingrediënten die in onze winkel of via onze online winkel te verkrijgen zijn!