Speculaas koekjes

Ingrediënten

  • 250 gram Koekjesmix
  • 1  theelepel Speculaaskruidenmix
  • 1/2 Citroen
  • 125 gram Bruine basterd suiker
  • 150 gram Boter
  • 1 eetlepel Volle Melk
  • snuf Zout

Decoratie

  • Amandelschaafsel

Materialen

  • Oven
  • Bakplaat
  • Bakpapier
  • Eetlepel
  • Kom
  • Eventueel mixer met kneedhaak

Voorbereiding

  • Ingrediënten op kamertemperatuur.
  • Weeg alle ingrediënten af.
  • Zet de oven aan op 180 °C

Bereiding

Stap 1

  • Doe 150 gram boter, 125 gram bruine basterd suiker en citroenrasp in een kom.
  • Meng deze 3 ingrediënten tot een massa.
  • Doe 1 eetlepel melk bij de massa.

Stap 2

  • Meng 250 gram Koekjesmix met de Speculaaskruiden en een snufje zout door elkaar
  • En voeg dit mengsel aan de eerder gemengde massa toe.
  • Kneed dit geheel tot deeg, dit kan met de hand of een kneedhaak mixer
  • Leg het deeg ca. 45 – 60 minuten afgedekt in een plastic zak in de koeling. 

Stap 3

  • Haal het deeg uit de koeling
  • Kneed het deeg even lossen
  • Rol het deeg uit tot ca. 3 mm dikte.
  • Steek met koekstekers de speculaaskoekjes uit het deeg en leg deze meteen op de bakplaat met bakpapier.
  • Strijk de koekjes met ei of melk.
  • Eventueel decoreren met amandelschaafsel.
  • Bak de speculaaskoekjes vervolgens in de oven zoals is aangegeven bij de extra informatie.
  • Afbakken in een oven van 180 0C.
  • Baktijd 15 minuten
  • Laten afkoelen

Geniet ervan

 

Print recept

Online winkel

Veel van onze recepten bevatten ingrediënten die in onze winkel of via onze online winkel te verkrijgen zijn!