Roomkruimelvlaai

Categorie: Vlaai

Ingrediënten

  • 300 gram Kollenberger Speltvlaaideeg voor de bodem
  • 450 gram Zelf gekookte Pudding
  • 150 gram Kollenberger Spelt kruimeldeeg voor de deksel

 

Materialen

  • Keukenweegschaal
  • Vlaaipan met een doorsnede van 22 cm
  • Deegroller
  • Oven

Voorbereiding de Roomkruimelvlaai

  • Zorg voor een mooi Kollenberger Speltvlaai deeg . Kijk naar de juiste recept.
  • Zet een mooi Kollenberger Spelt kruimeldeeg. Kijk naar de juiste recept.
  • Verwarm de oven op ca 200 0C.
  • Smeer de vlaaipan in met boter.

Werkwijze

  • Weeg alle grondstoffen nauwkeurig af.
  • Zorg dat het vlaaideeg is gekneed en dat de kruimels klaar zijn.
  • Na het rijzen het deegstuk uitrollen tot een ronde plak.
  • Deze plak in een ingesmeerde vlaaipan leggen.
  • Het deeg opduimen, wij noemen dit opduimen van het deeg, omdat je met de duim rustig het deeg verdeeld in de vlaaipan.
  • De pudding (450 gram voor een vlaai 22 cm ) in de vlaaipan doen.
  • Bedekt de pudding met kruimels.
  • Narijs geven van ca. 30 minuten.
  • De vlaai onder in een voorverwarmde oven zetten van 200 °C.
  • Baktijd ca. 15/20 minuten.

Print recept

Online winkel

Veel van onze recepten bevatten ingrediënten die in onze winkel of via onze online winkel te verkrijgen zijn!