Roomboter Cupcakejes

Categorie: Cake

Ingrediënten voor ca 15 stuks

  • 200 gram Roomboter
  • 200 gram Suiker
  •  1 Eetlepel Citroenrasp
  • 200 gram Vrije uitloop eieren
  • 200 gram Speltbloem

Opmerking: 200 gram = 4 stuks Eieren.

Materialen

  • Keukenweegschaal
  • Keukenmachine
  • Oven
  • Bakplaat
  • Cupcake bakjes
  • Mixer
  • Kom
  • Pannenlikker
  • Spuitzak

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 170 °C.
  • Alle ingrediënten moeten op kamer temperatuur zijn

Bereiding

  • Roer in een grote kom de boter met de suiker en de geraspte citroenrasp glad en romig. Tot een witte massa.
  • Klop het mengsel ca 10 minuten tot een gladde massa.
  • Kijk na 10 minuten of de eieren/suiker massa goed is opgeklopt tot een luchtige en stevige massa.
  • Voeg in 4 stappen de eieren door de massa. Je mag pas de volgende ei toevoegen als de eerste ei compleet in opgenomen door de boter/suiker massa.
  • Wacht met de 4 keer ei. Eerst een klein lepeltje bloem door de massa mengen.
  • De laatste ei toevoegen
  • Voeg stap voor stap de speltbloem toe en meng het geheel rustig met een spatel.
  • Zet in elk holletje van een muffinplaat een papieren cupcake vormpje (caisse).
  • Vul de vormpjes voor ongeveer 2/3 met het beslag.
  • Schuif de muffinplaat me de cupcakes in de warme oven 175 °C en bak de cupcakes in ca 15-20 minuten goudkleurig.

Versier de cupcakes met crème , chocolade, fondant, marsepein of gekleurde dragees etc.

Varianten:

  • Vervang de citroenrasp door bijvoorbeeld geraspte limoen of door geraspte sinaasappelschil.
  • Laat de geraspte schil achterwege en meng bijvoorbeeld cacao of speculaaskruiden door het beslag
  • Spatel wat gehakte noten of met wat bloem bestoven rozijnen door het beslag, of meng er grof gehakte chocolade door
  • Meng kaneel door het beslag en druk flinterdun gesneden plakjes appel in het beslag als het in het vormpje geschept is.

 

Print recept

Online winkel

Veel van onze recepten bevatten ingrediënten die in onze winkel of via onze online winkel te verkrijgen zijn!