Quinoa chocolade noten cake

Categorie: Cake

Ingrediënten

100 ml Olijfolie van Finca Duernas
150 gram Bruine Basterdsuiker
3 Eieren van de Poshoof
100 gram Boekweitmeel
180 gram Quinoa meel
2 theelepel Bakpoeder (let op glutenvrij)
100 gram Noten, fijn gesneden
300 ml Melk
20 gram Chocoladedruppels
AFWERKING:
1 theelepel Jam van Bemelerhof

Materialen

  • Garde of mixer
  • Oven
  • Keukenweegschaal
  • Maatbeker

Voorbereiding

  • Snijd de noten klein.
  • Verwarm de oven voor op 180 °C.

Bereiding

  • Mix de olie met de suiker.
  • Voeg de eieren toe en mix tot er een glad, romig mengsel ontstaat.
  • Meng in een andere kom het boekweitmeel, quinoameel, bakpoeder en noten.
  • Voeg de helft van het droge mengsel bij het romige mengsel en mix, voeg hierna de andere helft en de melk toe en mix alles tot het goed gemengd is.
  • Meng de chocoladedruppels door het mengsel heen.
  • Vet de vorm in met boter en stort het mengsel in de vorm.
  • Bak de cake in de voorverwarmde oven ca. 45 minuten.
  • Laat het afkoelen en snijd er stukjes van.

Serveer de cake met wat frambozen- of aardbeienjam.

Print recept

Online winkel

Veel van onze recepten bevatten ingrediënten die in onze winkel of via onze online winkel te verkrijgen zijn!