Pruimentaart

Categorie: Taarten

Ingrediënten

Recept voor 8 puntjes

140 gram Boekweitmeel van Bisschopsmolen
40 gram Quinoavlokken van de Halm
100 ml Olijfolie van Sabor Puro
65 gram Rietsuiker of basterdsuiker
1 Eierdooier van de Poshoof
Zout
8 à 10 Pruimen van Bemelerhof
2 theelepels Kaneel
1 eetlepel Suiker

Materialen

  • Taartvorm
  • Oven
  • Kom
  • Keukenweegschaal
  • Deegroller
  • Kwastje

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 160 °C.

Bereiding

  • Vet een lage taartvorm (22 cm) in met boter.
  • Doe het boekweitmeel, quinoavlokken, olijfolie, suiker, eierdooier en wat zout in een kom.
  • Kneed snel met koude handen het deeg tot een stevige bal.
  • Is het deeg te droog voeg een eetlepel koud water toe.
  • Doe het deeg in plastic en leg het een half uur in de koelkast.
  • Snijd de pruimen doormidden, verwijder de pit en snijd in plakjes.
  • Rol het deeg uit en leg deze in de vlaaipan. Zorg dat het deeg goed is aangedrukt.
  • Leg de pruimen dakpansgewijs op het deeg.
  • Bestrooi de pruimen met kaneel en suiker.
  • Plaats de vorm in de oven en bak de taart in 45 minuten goudbruin en gaar.

Print recept

Online winkel

Veel van onze recepten bevatten ingrediënten die in onze winkel of via onze online winkel te verkrijgen zijn!