Pannenkoek met Haver

Categorie: Pannenkoeken
  •      4 stuks       Vrije uitloop eieren
  •          snufje     Zout
  •      2 eetlepels Honing van St. Pieter
  • 500 ml            Melk
  • 150 gram        Havervlokken van de Halm
  • 100 gram        Kollenberger Speltpannenkoekenmix
  • 700 gram        Appels

Overige ingrediënten:

  • Boter voor te braden
  • Kaneelpoeder
  • Suiker

Materialen

  • Keukenweegschaal
  • Beslagkom
  • Garde
  • Koekenpan
  • Schilmesje
  • Pannenlikker

Werkwijze

  • Klop de eieren, het zout, honing en de melk luchtig
  • Meng de Speltbloem met de Havervlokken.
  • Mengen de eiermengsel door de Speltbloem/haver
  • Goed door roeren zodat er geen klontjes meer aanwezig zijn.
  • Beslag even laten rusten
  • Schil de appels, snijd ze in vier stukje en verwijder het klokhuis.
  • Snij de appels in partjes
  • Verwarm de koekenpan met een klontje boter.
  • Leg de appels in de verwarmde koekenpan, eventjes licht aanbakken.
  • Met een pollepel verdeel je het beslag over de appels.
  • Zet het vuur onder de koekenpan laag.
  • Daar de pannenkoek om en strooi over de appels kaneelsuiker.
  • Bak de pannenkoek gaar

Eet smakelijk

Print recept

Online winkel

Veel van onze recepten bevatten ingrediënten die in onze winkel of via onze online winkel te verkrijgen zijn!