Pan Aceite

Categorie: Brood

Ingrediënten

Recept voor 2 broden (of 1 groot brood)

DEEG:

  • 400 gram Kollenberger Speltbloem
  • 30 gram Verse gist OF 10 gram Gedroogde gist
  • 50 ml Olijfolie van Sabor Puro
  • 10 gram Kruidenmix (peper, paprikapoeder, knoflook, basilicum)
  • 10 gram Zout
  • 200 ml Water

 

TOPPING TOMATENSAUS:

  • 6 Tomaten
  • 1 Ui
  • 4 Teentjes knoflook
  • Verse basilicum
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Soorten topping

  • Tomaten
  • Verse kruiden
  • Paprika
  • Uien
  • Geraspte kaas
  • Olijven
  • Eigen keuze

Materialen

  • Staafmixer
  • Keukenweegschaal
  • Maatbeker

Bereiding tomatensaus

  • Maak de ui schoon en snijd deze fijn.
  • Was de tomaten en snijd deze in partjes.
  • Maak de knoflook schoon en snijd deze in stukjes.
  • Doe olijfolie in een hete pan.
  • Fruit de ui, tomaat en knoflook aan in de pan.
  • Blus af met een klein beetje water.
  • Zet de pan op een zacht vuur en voeg de gesneden basilicum toe, laat zachtjes koken.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Pureer de saus fijn en laat de saus afkoelen.

Bereiding deeg pan aceite

Voorbereiding

  • Weeg alle grondstoffen nauwkeurig af.
  • Verwarm de oven voor op 230 °C.

Bereiding

  • Als u gedroogde gist gebruikt deze mengen met de bloem. Het is absoluut verboden om gedroogde gist te mengen met water).
  • Houd gist en zout gescheiden van elkaar.
  • Doe alle grondstoffen in de keukenmachine.
  • Zet de machine rustig aan in de eerste versnelling ca. 5 minuten.
  • Na 5 minuten de machine in de tweede versnelling zetten.
  • Laat de machine ca. 3 minuten draaien.
  • Neem het deeg uit de machine en verdeel deze in stukken van 350 gram.
  • Leg de deegstukken op een ingesmeerde bakplaat of vlaaipan.
  • Laat de deegstukken minimaal 10 minuten rijzen.
  • Na het rijzen de deegstukken platdrukken.
  • De toppingsaus uitsmeren op de deegstukken.
  • Werk af met de topping: verse groente en geraspte kaas.
    Soorten:
    Pan Aceite; tomaat met basilicum.
    Pan Aceite; olijven met paprika
    Pan Cebollas; ui, kaas en paprika.
  • Narijs geven van ca. 30 minuten.
  • De deegstukken onder in een voorverwarmde oven zetten op 230 °C en laat ca. 15 minuten bakken.

Print recept

Online winkel

Veel van onze recepten bevatten ingrediënten die in onze winkel of via onze online winkel te verkrijgen zijn!