Olijfolie Speltcake Naturel

Categorie: Cake Taarten

Ingrediënten

  • 200 gram Vrije uitloop eieren
  • 200 gram suiker
  • 1 eetlepel citroenrasp
  • 150 ml olijfolie van Finca Duernas
  • 200 gram Kollenberger Speltcakemix

Opmerking: 200 gram = 4 eieren.

 

Benodigdheden

  • Keukenweegschaal
  • Keukenmachine
  • Oven
  • Cakeblik/tulband
  • Mixer
  • Kom
  • Pannenlikker

Voorbereiding

  • Breng alle ingrediënten op kamertemperatuur
  • Weeg alle ingrediënten zorgvuldig af
  • Verwarm de oven voor op 160 °C
  • Maak de bekken en garde vetvrij
  • Vet het cakeblik in

Bereiding

  • Meng de eieren, suiker en citroenrasp.
  • Klop het mengsel ca 10 minuten tot een gladde massa.
  • Kijk na 10 minuten of de eieren/suiker massa goed is opgeklopt tot een luchtige en stevige massa. Dit doe je door de garde uit de massa te halen en een acht te maken. Als je vervolgens 8 tellen de acht blijft zien dan is de mengsel goed opgeklopt. Anders nogmaals door kloppen.
  • Voeg in een dunne straal de olijfolie al roerend door de mengsel.
  • Voeg de cakemix toe en meng het geheel rustig met een spatel.
  • Giet het beslag in de gewenste vorm.
  • Bak de cake af op 160 °C ca. 45 minuten.
  • Laat de cake op een rooster afkoelen.
  • Eet smakelijk!

Print recept

Online winkel

Veel van onze recepten bevatten ingrediënten die in onze winkel of via onze online winkel te verkrijgen zijn!