Olijfolie hazelnoot speltcake (warme cakemethode)

Categorie: Cake

Ingrediënten

4 Eieren van de Poshoof
200 gram Suiker
150 ml Olijfolie van Finca Duernas
200 gram Kollenberger Speltcakemix
10 gram Citroenrasp
10 gram Hazelnootpasta van Hazelarij Ospeldijk
100 gram Geburneerde Hazelnoten van Hazelarij Ospeldijk

Materialen

  • Keukenweegschaal
  • Keukenmachine
  • Oven
  • Cakeblik/tulband
  • Mixer
  • Kom
  • Pannenlikker

Voorbereiding

  • Alle ingrediënten op gelijke temperatuur ca. 25 °C.
  • Weeg alle ingrediënten af.
  • Verwarm de oven voor op 160 °C.
  • Bekken en garde vetvrij maken.
  • De cakeblikken insmeren.

Bereiding

  • Meng Eieren, Suiker en Citroenrasp.
  • Laat het mengsel ca. 10 minuten goed kloppen.
  • Olijfolie mengen met de hazelnootpasta van Hazelarij Ospeldijk.
  • Kijk na 10 minuten of de eieren/suiker massa goed is opgeklopt tot een luchtige en stevige massa. Dit doe je door de garde uit de massa te halen en een acht te maken. Als je vervolgens 8 tellen de acht blijft zien dan is de mengsel goed opgeklopt. Anders nogmaals door kloppen.
  • Voeg in een dunne straal de olijfolie al roerend door de mengsel.
  • Voeg de Speltcakemix toe en meng het geheel rustig met een spatel.
  • Voeg daarna de geburneerde hazelnoten toe.
  • Giet het beslag in de gewenste vorm.
  • Bak de cake af op 160 °C ca. 45 minuten.
  • Eet smakelijk!

Print recept

Online winkel

Veel van onze recepten bevatten ingrediënten die in onze winkel of via onze online winkel te verkrijgen zijn!