Olijfolie Glutenvrije Cup cakejes

Categorie: Cake

Ingrediënten voor ca 15 stuks

  • 200 gram Vrije uitloop eieren
  • 200 gram Honing of Suiker
  •  1 Eetlepel Citroenrasp
  • 150 ml     Olijfolie extra Virgine
  • 75 gram Glutenvrije Boekweitmeel
  • 75 gram Glutenvrije Havermeel
  • 50 gram Quinoameel

Opmerking: 200 gram = 4 stuks Eieren

Materialen

  • Keukenweegschaal
  • Keukenmachine
  • Oven
  • Bakplaat
  • Cupcake bakjes
  • Mixer
  • Kom
  • Pannenlikker
  • Spuitzak

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 170 °C.
  • Alle ingrediënten moeten op kamer temperatuur zijn

Bereiding

  • Meng de eieren, suiker en citroenrasp.
  • Klop het mengsel ca 10 minuten tot een gladde massa.
  • Kijk na 10 minuten of de eieren/suiker massa goed is opgeklopt tot een luchtige en stevige massa. Dit doe je door de garde uit de massa te halen en een acht te maken. Als je vervolgens 8 tellen de acht blijft zien dan is de mengsel goed opgeklopt. Anders nogmaals door kloppen.
  • Voeg in een dunne straal de olijfolie al roerend door de mengsel.
  • Voeg de granensoorten toe en meng het geheel rustig met een spatel.
  • Zet in elk holletje van een muffinplaat een papieren cupcake vormpje (caisse).
  • Vul de vormpjes voor ongeveer 2/3 met het beslag.
  • Schuif de muffinplaat me de cupcakes in de warme oven 175 °C en bak de cupcakes in ca 15-20 minuten goudkleurig.

Versier de cupcakes met crème , chocolade, fondant, marsepein of gekleurde dragees etc. Let wel op of deze glutenvrij zijn

Opmerking

Deze cupcake is Lactosevrij en Glutenvrij

Print recept

Online winkel

Veel van onze recepten bevatten ingrediënten die in onze winkel of via onze online winkel te verkrijgen zijn!