Ingrediënten voor ca 15 stuks
- 200 gram Vrije uitloop eieren
- 200 gram Suiker
- 1 Eetlepel Citroenrasp
- 150 ml Olijfolie extra Virgine
- 200 gram Speltbloem
Opmerking: 200 gram = 4 stuks Eieren.
Materialen
- Keukenweegschaal
- Keukenmachine
- Oven
- Bakplaat
- Cupcake bakjes
- Mixer
- Kom
- Pannenlikker
- Spuitzak
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 170 °C.
- Alle ingrediënten moeten op kamer temperatuur zijn
Bereiding
- Meng de eieren, suiker en citroenrasp.
- Klop het mengsel ca 10 minuten tot een gladde massa.
- Kijk na 10 minuten of de eieren/suiker massa goed is opgeklopt tot een luchtige en stevige massa. Dit doe je door de garde uit de massa te halen en een acht te maken. Als je vervolgens 8 tellen de acht blijft zien dan is de mengsel goed opgeklopt. Anders nogmaals door kloppen.
- Voeg in een dunne straal de olijfolie al roerend door de mengsel.
- Voeg de speltbloem toe en meng het geheel rustig met een spatel.
- Zet in elk holletje van een muffinplaat een papieren cupcake vormpje (caisse).
- Vul de vormpjes voor ongeveer 2/3 met het beslag.
- Schuif de muffinplaat me de cupcakes in de warme oven 175 °C en bak de cupcakes in ca 15-20 minuten goudkleurig.
Versier de cupcakes met crème , chocolade, fondant, marsepein of gekleurde dragees etc. Let op alles moet wel Lactosevrij zijn
Opmerking
- Deze cupcake is Lactosevrij en Tarwevrij
Print recept
Online winkel
Veel van onze recepten bevatten ingrediënten die in onze winkel of via onze online winkel te verkrijgen zijn!