Olijfolie Cup cakejes

Categorie: Cake

Ingrediënten voor ca 15 stuks

  • 200 gram Vrije uitloop eieren
  • 200 gram Suiker
  •  1 Eetlepel Citroenrasp
  • 150 ml     Olijfolie extra Virgine
  • 200 gram Speltbloem

Opmerking: 200 gram = 4 stuks Eieren.

Materialen

  • Keukenweegschaal
  • Keukenmachine
  • Oven
  • Bakplaat
  • Cupcake bakjes
  • Mixer
  • Kom
  • Pannenlikker
  • Spuitzak

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 170 °C.
  • Alle ingrediënten moeten op kamer temperatuur zijn

Bereiding

  • Meng de eieren, suiker en citroenrasp.
  • Klop het mengsel ca 10 minuten tot een gladde massa.
  • Kijk na 10 minuten of de eieren/suiker massa goed is opgeklopt tot een luchtige en stevige massa. Dit doe je door de garde uit de massa te halen en een acht te maken. Als je vervolgens 8 tellen de acht blijft zien dan is de mengsel goed opgeklopt. Anders nogmaals door kloppen.
  • Voeg in een dunne straal de olijfolie al roerend door de mengsel.
  • Voeg de speltbloem toe en meng het geheel rustig met een spatel.
  • Zet in elk holletje van een muffinplaat een papieren cupcake vormpje (caisse).
  • Vul de vormpjes voor ongeveer 2/3 met het beslag.
  • Schuif de muffinplaat me de cupcakes in de warme oven 175 °C en bak de cupcakes in ca 15-20 minuten goudkleurig.

Versier de cupcakes met crème , chocolade, fondant, marsepein of gekleurde dragees etc.  Let op alles moet wel Lactosevrij zijn

Opmerking

  • Deze cupcake is Lactosevrij en Tarwevrij

Print recept

Online winkel

Veel van onze recepten bevatten ingrediënten die in onze winkel of via onze online winkel te verkrijgen zijn!