Olijfolie chocolade speltcake (warme cakemethode)

Categorie: Cake

Ingrediënten

4 Eieren van de Poshoof
200 gram Suiker
150 ml Olijfolie van Finca Duernas
180 gram Kollenberger Speltcakemix
10 gram Citroenrasp
20 gram Cacaopoeder
20 gram Chocoladedruppels

Materialen

  • Keukenweegschaal
  • Keukenmachine
  • Oven
  • Cakeblik/tulband
  • Mixer
  • Kom
  • Pannenlikker

Voorbereiding

  • Alle ingrediënten op gelijke temperatuur ca. 25 °C.
  • Weeg alle ingrediënten af.
  • Verwarm de oven voor op 160 °C.
  • Bekken en garde vetvrij maken.
  • De cakeblikken insmeren.

Bereiding

  • Meng Eieren, Suiker en Citroenrasp.
  • Laat het mengsel ca. 10 minuten goed kloppen.
  • Zeef de cacaopoeder met de cakemix.
  • Kijk na 10 minuten of de eieren/suiker massa goed is opgeklopt tot een luchtige en stevige massa. Dit doe je door de garde uit de massa te halen en een acht te maken. Als je vervolgens 8 tellen de acht blijft zien dan is de mengsel goed opgeklopt. Anders nogmaals door kloppen.
  • Voeg in een dunne straal de olijfolie al roerend door de mengsel.
  • Voeg de cakemix/cacaopoeder toe en meng het geheel rustig met een spatel.
  • Voeg de chocoladedruppels erdoor.
  • Giet het beslag in de gewenste vorm.
  • Bak de cake af op 160 °C ca. 45 minuten.
  • Eet smakelijk!

Print recept

Online winkel

Veel van onze recepten bevatten ingrediënten die in onze winkel of via onze online winkel te verkrijgen zijn!