Luikse wafels

Categorie: Wafels

Ingrediënten:

Deel 1

  • 3 à 4  st.      Eieren van Poshoof
  • 550    ml.      Melk
  • 125    gr.      Gist
  • 125    gr.      Suiker

Deel 2

  • 750    gr.      Kollenberger speltbloem

Deel 3

  • 750    gr.      Kollenberger speltbloem

Deel 4

  • 875    gr.      Boter
  • 875    gr.      Suiker Nibs P4

Materialen:

  • Maatbeker
  • Keukenweegschaal
  • Wafelijzer
  • Mixer

Voorbereiding

  • Zorg dat alle producten op kamertemperatuur zijn.
  • Weeg alle ingrediënten nauwkeurig af.

Werkwijze

  • Meng de suiker met de melk. Voeg vervolgens de rest van de ingrediënten van deel 1 toe en meng goed.
  • Voeg deel 2 toe en kneed het deeg 5 minuten.
  • Laat het deeg 15 minuten rusten.
  • Voeg deel 3 toe en kneed vervolgens 5 minuten.
  • Voeg de boter uit deel 4 toe en zorg dat deze door het deeg wordt gedraaid.
  • Laat het deeg ca 5 minuten rusten.
  • Voeg de suiker nibs toe, zorg dat deze goed verdeeld zijn over het deeg.
  • Verdeel de deegstukken ca. 110 gram, voor 40 wafels.
  • Laat het deeg rusten.
  • Breng het wafelijzer op temperatuur ca. 180 °C.
  • Het wafelijzer insmeren met boter en de deegstukken erin leggen.
  • Baktijd is 3,5 minuten, halverwege het ijzer draaien.
  • De wafel uit het ijzer halen en op een rooster leggen.

Print recept

Online winkel

Veel van onze recepten bevatten ingrediënten die in onze winkel of via onze online winkel te verkrijgen zijn!