Kersenvlaai

Categorie: Vlaai

Ingrediënten

  • 300 gram Kollenberger Speltvlaaideeg voor de bodem
  • 600 gram Zelf gemaakte Kersenvulling of
  •    1 pot   Kant en klare Kersen vlaaivulling van Metz
  • 50 gram Kollenberger Speltvlaaideeg voor de deksel
  •    1            Vrije uitloop Ei
  •                    Decoratiesuiker voor op de deksel

Materialen

  • Keukenweegschaal
  • Vlaaipan met een doorsnede van 22 cm
  • Deegroller
  • Kwastje
  • Oven

 

Voorbereiding de Kersenvlaai

  • Zorg voor een mooi Kollenberger Speltvlaai deeg . Kijk naar de juist recept.
  • Maak een keuze voor de juiste vlaaivulling. U kunt het zelf maken of een kant en klare vlaaivulling kopen.
  • Verwarm de oven op ca 200 0C.
  • Smeer de vlaaipan in met boter.

Werkwijze

  • Weeg alle grondstoffen nauwkeurig af.
  • Zorg dat het deeg is gekneed en dat de vulling klaar is..
  • Na het rijzen het deegstuk uitrollen tot een ronde plak.
  • Deze plak in een ingesmeerde vlaaipan leggen.
  • Het deeg opduimen, wij noemen dit opduimen van het deeg, omdat je met de duim rustig het deeg verdeeld in de vlaaipan.
  • De vulling (600 gram voor een vlaai 22 cm ) in de vlaaipan doen.
  • Rest deeg uitrollen ca 3 mm. en snijden tot reepjes.
  • De reepjes op de vlaaipan leggen.
  • Vastdrukken van de reepjes.
  • De reepjes bestrijken met ei.
  • Decoreersuiker over de vlaai strooien.
  • Narijs geven van ca. 30 minuten.
  • De vlaai onder in een voorverwarmde oven zetten van 200 °C.
  • Baktijd ca. 15/20 minuten.

Print recept

Online winkel

Veel van onze recepten bevatten ingrediënten die in onze winkel of via onze online winkel te verkrijgen zijn!