Kaas mosterd speltbrood

Categorie: Brood

Ingrediënten

voor 4 stuks

BASIS:
1000 gram Kollenberger Speltbloem
20 gram Gist
50 gram Boter
20 gram Zout
550 ml Water
VULLING:
250 gram Oude kaas
100 gram Zongedroogde tomaten
25 gram Grove Mosterd van Adriaan de Smaakmaker
OPMAAK:
Geraspte kaas

Materialen

  • Oven
  • Bakplaat of broodblik
  • Keukenmachine
  • Kom
  • Theedoek
  • Keukenweegschaal
  • Scherp mesje

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 230 °C.
  • Weeg alle grondstoffen nauwkeurig af.

Bereiding

  • Kneed het deeg in de mixer met een deeghaak op een lage stand voor 5 minuten daarna 8 minuten op de hoogste stand.
  • Laat het deeg rusten voor ca. 5 minuten.
  • De vulling toevoegen en goed mengen.
  • Weeg de deegstukken af op 500 gram per stuk.
  • Maak van de deegstukken bollen met de hand(opbollen).
  • Rijs van 20 minuten.
  • Platdrukken en opnieuw bolletjes maken(opbollen).
  • Narijs van ca. 45 minuten.
  • Met een scherp mesje een kruis bovenop in het deeg snijden.
  • Even laten rusten en in het kruis geraspte kaas leggen.
  • Bak het brood 25 minuten op 230 °C.
  • Na de baktijd 5 minuten de klep open zetten voor een krokante korst.

Print recept

Online winkel

Veel van onze recepten bevatten ingrediënten die in onze winkel of via onze online winkel te verkrijgen zijn!