Croissantendeeg

Categorie: Croissant

Ingrediënten

Deel 1

  • 500 gr     Kollenberger Speltbloem
  •  25   gr     Verse Gist
  •  50  gr     Roomboter
  •  20  gr     Suiker
  •  10  gr     Zout
  •  50  gr     Ei
  • 200 gr     Melk

Deel 2

  • 200 gr     Roomboter

Tips: Je kunt ook speciale korstmargarine gebruiken. Dit is gemakkelijk, maar de smaak met boter is gewoon lekkerder.

Materialen

  • Kom/ Keukenmachine
  • Deegroller
  • Weegschaal
  • Plasticzak
  • Vetvrij papier

Bereiden

  • Weeg alles nauwkeurig af.
  • Kneedt deel 1 tot een gladde deeg.
  • Bol het deegstuk op en laat deze ca 10 minuten rusten onder een theedoek.
  • Haal de boter uit de koelkast en laat deze op temperatuur komen. Tip boter moet plastisch zijn.
  • Snijd een ster in het opgebolde deegstuk en vouw deze open.
  • Rol het deeg vanuit het midden tot een vierpuntige ster uit. De punten moeten dunner zijn dan het midden.
  • Leg de boter in het midden van de deeg.
  • Vouw de deegpunten terug over de boter. Het is een soort envelopmodel.
  • Rol het deeg tot een rechthoekige plak. NOOIT dunner rollen dan ca 1 cm.
  • Het deeg in drieën vouwen en dan een kwartslag draaien ( Dit heet 1 halve Franse toer).
  • Het deeg weer uitrollen tot een rechthoekige plak.
  • Het deeg in drieën vouwen. (2de halve Franse toer)
  • Het deeg heeft nu 1 Franse toer gehad.
  • Het deeg in plastic verpakken en minimaal 30 minuten laten rusten.
  • Het deeg uit de plastic halen en weer uitrollen tot een rechthoekige plak.
  • In drieën vouwen.
  • Deegplak draaien en weer uitrollen tot een rechthoekige plak
  • In drieën vouwen.
  • Dit is een 2de Franse Toer.
  • Laat het deeg ca 30 minuten.
  • Klaar voor verwerking

Print recept

Online winkel

Veel van onze recepten bevatten ingrediënten die in onze winkel of via onze online winkel te verkrijgen zijn!