Citroen honingcake met gierstvlokken (koude cakemethode)

Categorie: Cake

Ingrediënten

200 gram Roomboter
4 Eieren van de Poshoof
150 gram Kollenberger Spelt Cakemix
50 gram Gierstvlokken van De Halm
150 gram Honing van St. Pieter
50 gram Citroenrasp
AFWERKING:
1 theelepel Gierstvlokken van De Halm

Materialen

  • Keukenweegschaal
  • Cakeblik
  • Oven
  • Kom
  • Garde

Voorbereiding

  • Alle ingrediënten op gelijke temperatuur ca. 25 °C.
  • Weeg alle ingrediënten af.
  • Verwarm de oven voor op 160 °C.
  • Bekken en garde vetvrij maken.
  • De cakeblikken insmeren.

Bereiding

  • Weeg alle grondstoffen nauwkeurig af.
  • Boter, Honing en de citroenrasp mengen.
  • Het mengsel 10 minuten laten draaien in de hoogste versnelling.
  • 3/4 deel van het ei in stappen toevoegen aan het mengsel.
  • 1/5 deel van de Cakemix toevoegen door het mengsel.
  • De restant van het ei toevoegen.
  • Nogmaals 3 minuten laten draaien in de hoogste versnelling.
  • De Gierstvlokken mengen met de Speltcakemix.
  • De Speltcakemix rustig door mengen door het beslag.
  • De cakeblik bestrooien met gierstvlokken.
  • Het beslag in de gewenste vorm gieten ca. 400 gram per cakeblik of 500 gram in een tulbandvorm.
  • Afbakken op 160 °C ca. 45 minuten.

Print recept

Online winkel

Veel van onze recepten bevatten ingrediënten die in onze winkel of via onze online winkel te verkrijgen zijn!