Boekweit pannenkoeken

Categorie: Pannenkoeken

Ingrediënten

  • 200 gram Boekweitmeel van Bisschopsmolen
  • 250 ml Melk
  • 2 à 3 Eieren van de Poshoof
  • Snufje zout
  • Klontje boter of scheutje olie

Eventueel: Champignonvulling

  • 1 Ui
  • 250 gram Champignons
  • 1 Knoflookteentje
  • Olijfolie van Sabor Puro
  • Peper & zout
  • Peterselie
  • 1 eetlepel Zure room

Materialen

  • Mixer of Garde
  • Beslagkom
  • Koekenpan
  • Bollepel

Voorbereiding

  • Alle ingrediënten op kamertemperatuur.
  • Weeg alle ingrediënten af.

Bereiding

  • Doe het meel in een beslagkom en voeg de helft van de melk toe.
  • Roer het geheel met een garde of mixer tot een glad beslag.
  • Voeg al roerend de rest van de melk en de eieren toe.
  • Verhit een klontje boter of een scheutje olie in een koekenpan.
  • Giet wat beslag in de pan, laat het uitlopen over de bodem en bak de pannenkoeken aan beide zijde goudbruin.
  • Eet smakelijk!

Een leuke tip: Serveer de pannenkoek met een hartige champignonvulling

  • Snijd de champignons klein, snipper de ui en bak deze kort
  • Voeg de fijngehakte knoflook toe, met de zure room bak dit kort samen.
  • Breng het geheel op smaak met peper, zout en de peterselie.
  • Vul hiermee de pannenkoek.

Print recept

Online winkel

Veel van onze recepten bevatten ingrediënten die in onze winkel of via onze online winkel te verkrijgen zijn!