Basisrecept vlaaideeg

Categorie: Croissant Vlaai

Ingrediënten

  • 500 gram Kollenberger Speltbloem
  • 30 gram Verse gist of 1 zakje Gedroogde Gist (11 gram)
  • 100 gram Boter
  • 3 eetlepels Suiker of Honing van St. Pieter
  • 1 theelepel Zout
  • 1  Vrije uitloop Ei
  • 200 ml Volle Melk

Materialen

  • Keukenweegschaal
  • Kom
  • Keukenmachine
  • Theedoek

Werkwijze

  • Weeg alle grondstoffen nauwkeurig af.
  • LET OP! Als u gedroogde gist gebruikt deze vermengen met de bloem.
  • Het is absoluut verboden om gedroogde gist te mengen met water.
  • Hou gist en zout gescheiden van elkaar.
  • Doe alle grondstoffen in de machine, mixer.
  • Zet de machine rustig aan in de eerste versnelling ca. 4 minuten.
  • Hierna de machine in de tweede versnelling zetten.
  • Laat de machine ca. 2 minuten draaien.
  • Neem het deeg uit de machine en verdeel deze, zodat er een stuk van 300 gram ontstaat voor een vlaaibodem van 22 cm doorsnede.
  • Bol het deegstuk op en leg deze onder een theedoek.
  • Ook de rest deeg bewaren onder een theedoek
  • Laat de deegstukken minimaal 20 minuten rijzen.

Deeg is klaar voor verwerking.

Maak een keuze welke type vlaai u wilt maken uit de diverse recepten die wij hebben gemaakt voor u.

Print recept

Online winkel

Veel van onze recepten bevatten ingrediënten die in onze winkel of via onze online winkel te verkrijgen zijn!