Appel Caketaart

Categorie: Taarten

Ingrediënten

  • 150   gram Linzendeeg
  •  10    gram Aardbeienjam van Bemelerhof
  • 250   gram Olijfolie Cakebeslag
  • 100   gram Jonagold Appels
  •  50    gram Kruimels

 

Benodigdheden

  • Keukenweegschaal
  • Keukenmachine
  • Oven
  • Taartpan van ca. 24 cm doorsneden
  • Kwast

Voorbereiding

  • Het zetten van de Linzendeeg (zie recept)
  • Het zetten van een Kruimeldeeg (zie recept)
  • Het maken van een Olijfoliecake beslag (zie recept)
  • Schil de appels en snij deze in partjes
  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • De taartpan invetten.

 

Bereiding

  • Rol de Linzendeeg uit tot ca 3 mm.
  • Bedekt de taartpan met de linzendeeg en druk het deeg netjes in de hoekjes.
  • Smeer de deegplak in met de Aardbeienjam
  • Vul dan de taartpan met het Olijfolie Cakebeslag
  • Leg de appelpartjes over het beslag
  • Bestrooi het met de kruimels
  • Bak de taart op 200°C ca. 20 minuten.
  • Laat de taart op een rooster afkoelen.
  • Eet smakelijk!

 

Print recept

Online winkel

Veel van onze recepten bevatten ingrediënten die in onze winkel of via onze online winkel te verkrijgen zijn!