Limburgse Kloostervarkens

Terug naar de basis van varkensvlees

Vijf Limburgse varkenshouders vonden dat we weer terug moeten naar de basis als het gaat om de beleving van varkensvlees. Livar produceert duurzaam en in dialoog met de omgeving. De maatschappelijke verantwoordelijkheid die Livar wil nemen komt tot uiting in de rassen, de voeding en de leefomstandigheden van de varkens.

Traditionele Nederlandse varkensrassen zoals het steilorige varken, Friesch varken of het bonte varken zijn uitgestorven. Maar het Limburgse varken, ofwel Livar, is weer helemaal terug. Een van de unieke kenmerken van het Livarvlees is de bijzondere leefwijze van het Livarvarken. De oorsprong van de kloostervarkens, zoals de Livarvarkens ook wel worden genoemd, ligt in de eeuwenoude kloosterboerderij van Abdij Lilbosch in Echt en de samenwerking met enkele Limburgse varkenshoeders.

Het vlees spreekt voor zich. Het op smaak ontwikkelde varken doet niet onder voor de beste scharrelvarkens uit Spanje. Het is doorregen met vet en geeft een sterke, aangename, en natuurlijke smaak. Perfect voor onze worstenbroodjes!

We gebruiken bij de Bisschopsmolen alleen maar natuurlijke grondstoffen die we zoveel mogelijk betrekken van lokale telers. Wat lekker is, hoeft namelijk niet van ver te komen.