Gulpener Bierbrouwerij

De grootste van de kleine brouwerijen

Een van de oudste samenwerkingen in de voedingsbranche is die tussen bakker en bierbrouwer. Nog voordat men wist dat er micro-organismen bestonden, gaf de bierbrouwer, via de bierbostel, zijn gist al door aan de bakker. Dit verklaart het Latijnse woord voor bakkersgist: ‘cervisa’ (dit betekent bier). Bierbostel werd vroeger door de bakkers gebruikt voor het maken van desem.

De Bisschopsmolen gebruikt voor het Gulpener Speltbrood het bierborstel van de Gulpener Bierbrouwerij. Dit familiebedrijf bestaat sinds 1825 en heeft een centrale rol in de lokale gemeenschap. Verantwoord ondernemen staat voorop. Daarom worden bieren op duurzame wijze geproduceerd, en gemaakt van grondstoffen uit de regio die met een zo laag mogelijke milieubelasting worden geteeld. Gulpener maakt bieren voor de bewuste, kritische consument die niet alleen lekkere bieren wil drinken, maar ook een gezond, en milieuvriendelijk product wil.

We gebruiken bij de Bisschopsmolen alleen maar natuurlijke grondstoffen die we zoveel mogelijk betrekken van lokale telers. Wat lekker is, hoeft namelijk niet van ver te komen.