Finca Duernas

Finca Duernas olijfolie

Met goede vetten, zoals olijfolie, maken we ons brood op een natuurlijke manier iets langer houdbaar. De olijfolie die we gebruiken, is een van de weinige grondstoffen die niet uit de regio komen, maar hij is de moeite waard om voor naar Spanje af te reizen. De extra virgine olijfolie van Finca Duernas heeft een geweldige smaak, werkt licht ontstekingsremmend en bevat veel krachtige anti-oxidanten.

Finca Duernas produceert duurzaam met respect voor milieu en mens. De olijfbomengaard en de olieperserij in Córdoba zijn al meer dan 200 jaar eigendom van de familie Serrano-López. Het bedrijf is dan ook diepgeworteld in de gemeenschap. De olijven worden geoogst door plukkers uit nabijgelegen dorpen. Ze verblijven tijdens de oogsttijd in woningen op het terrein. Na de pluk worden de olijven zo snel mogelijk geperst zodat er zo min mogelijk smaak verloren gaat. Dat proef je!

We gebruiken bij de Bisschopsmolen alleen maar natuurlijke grondstoffen die we zoveel mogelijk betrekken van lokale telers. Wat lekker is, hoeft namelijk niet van ver te komen.