De Hazelarij

Rijk aan vitamines en mineralen

De hazelnoten die wij gebruiken in onze broden, repen en vlaaien komen van de Hazelarij in Ospeldijk. Hier houden Ely en Henk Feijen edelherten. Daarnaast hebben zij een hazelnootboomgaard. De hazelnoten worden tussen september en november geoogst. Na het drogen worden de noten op het landgoed van de familie Feijen gekraakt en geleverd aan bakkers en horeca.

Een groot gedeelte van de oogst wordt vermalen tot 100% pure hazelnootpasta, vrij van suiker en gluten en rijk aan vitamines en mineralen. Deze pasta kan voor veel doeleinden gebruikt worden. Bijvoorbeeld in brooddeeg, in ijs, aardappelpuree, of door de jus. Maar het is ook heerlijk op de boterham. De Hazelarij heeft een eigen winkel en je kunt er terecht voor rondleidingen en proeverijen.

We gebruiken bij de Bisschopsmolen alleen maar natuurlijke grondstoffen die we zoveel mogelijk betrekken van lokale telers. Wat lekker is, hoeft namelijk niet van ver te komen.