Nieuws

Categorieën

1 maart 2017

Vijf bakkers, vijf bekende Maastrichtenaren, één ultieme Maastricht vlaai!

De klanken van Fabrizio’s ‘Sjiek is miech dat’ vulden de zaal van het MECC in Maastricht. Daar reed op zijn Vespa de ruimte naar binnen, de enige echte Fabrizio met Cecile Narinx achterop. Dit was het feestelijke startschot van de lancering van een wel héél bijzondere vlaai… In september werden we benaderd door Maastricht Marketing….

Lees meer

4 januari 2017

Team Lotto-Jumbo blikt terug

Op de perspresentatie op 22 december wordt de nieuwe, veelbelovende, teamsamenstelling gepresenteerd. Natuurlijk wensen wij het hele Team Lotto-Jumbo veel succes dit nieuwe jaar. Een nieuw jaar is ook terugkijken. In mei 2016 rijdt team LottoNL-Jumbo de Giro d’Italia. Als kopman zetten ze Steven Kruijswijk in. In 2015 wordt hij zevende en in 2016 gaat hij….

Lees meer

15 december 2016

Even voorstellen: onze nieuwe bakker

Even voorstellen: André Rieu, onze nieuwe bakker André Rieu aan het werk in de bakkerij! Nee, dit is geen onverwachte carrièreswitch, maar een uitstapje voor zijn kerstspecial ‘Christmas with André’. De voorbereiding In oktober werden we benaderd voor een project: mogen we opnames maken bij de Bisschopsmolen met André Rieu voor een kerstspecial? Daar hoefden….

Lees meer

29 oktober 2016

Team LottoNL-Jumbo eet meer dan alleen pasta

Team LottoNL – Jumbo: van pasta tot mueslirepen Wielerfans uit binnen- en buitenland verzamelden zich afgelopen zondag 23 oktober bij de jaarlijkse fandag van Team LottoNL – Jumbo. Een evenement georganiseerd in combinatie met de fietsbeurs van Bike Motion Benelux. De Jaarbeurs in Utrecht was een dag vol wielervermaak. Een terugblik De fandag kende een….

Lees meer

14 oktober 2016

Broodnodig werk nodig?

Ben jij gek op de geur van versgebakken brood? Dan hebben wij bij de eerste 100% spelt bakkerij misschien een baan voor je. Wij zijn op zoek naar aanpakkers die, net als wij, geloven dat we de wereld kunnen veranderen. Dat we dicht bij onszelf al dingen kunnen verbeteren, door bijvoorbeeld zo veel mogelijk samen te werken met regionale telers….

Lees meer

30 september 2016

Mag het een onsje minder?

Mag het een onsje minder zijn? In Nederland gooien we jaarlijks meer dan twee miljard kilo eten weg. In geld is dat ruim €150,- per persoon per jaar. De doelstelling van de overheid om in 2015 de voedselverspilling met 20% te verminderen is niet gelukt, maar dat betekent niet dat we bij de pakken moeten….

Lees meer

27 september 2016

Google heeft ons gevonden!

Google heeft ons gevonden! Op uitnodiging van Google Food hebben we met De Bisschopsmolen afgelopen augustus samen met Marcel Hesseling (voedingsdeskundige wielerploeg Lotto-Jumbo) en André Mostard (sportvoedingscoach) een lezing gegeven over gezonde voeding. We hebben de medewerkers van Google kennis laten maken met spelt. Ze hebben kunnen proeven van onze mueslirepen, platsen en diverse broden…..

Lees meer

19 juli 2016

Goedgevulde lunchtassen tijdens Tour de France

  Goedgevulde lunchtassen tijdens Tour de France Tijdens een trainingskamp in het voorseizoen ontwikkelde de Bisschopsmolen samen met renners en voedingsdeskundigen van Team Lotto Jumbo diverse eiwitrijke sportproducten. Het team is zo enthousiast dat de ploeg ze deze Tour de France al terug kan vinden in hun lunchtassen. We hebben het over de Sticky Bites,….

Lees meer

7 juli 2016

Bisschopsmolen bakt voor Tour de France

Bisschopsmolen bakt voor Tour de France Zowel Team LottoNL-Jumbo als het Team Giant Alpecin rijden de Tour de France dit jaar onder andere op producten van de Bisschopsmolen. In de lunchpakketten zijn mueslirepen, rice balls en platsen (vruchtenbollen) te vinden. Voor het ontbijt bakken de voedingsdeskundigen zelf brood met de diverse bakmixen die de Bisschopsmolen heeft samengesteld. “Wielrenners….

Lees meer

6 juli 2016

Rondleiding van akker tot bakker

Rondleiding van akker tot bakker Benieuwd naar het verschil tussen tarwe en spelt of het verschil tussen bloem en meel? Onze bakkers kunnen als geen ander vertellen over de grondstoffen die zij dagelijks gebruiken. Ze weten precies waar ze vandaan komen, hoe ze groeien en wat er allemaal mee gebakken kan worden. Tijdens deze activiteit….

Lees meer

6 juli 2016

Maak je eigen Limburgse vlaai tijdens onze workshop

Maak je eigen Limburgse vlaai Ga zelf aan de slag en maak je eigen Limburgse vlaai. Tijdens deze workshop leert u zelf een vlaai te bakken. U kunt kiezen tussen twee tot drie vullingen en u kunt zelf bepalen of u de vlaai een deksel geeft of een ouderwets ruitpatroon. Zodra uw vlaai in de….

Lees meer

2 juni 2016

Sportieve groeten uit Italië

Frank van Eerd, eigenaar van de Bisschopsmolen, is terug van zijn reis naar Italië. Hij was mee met Team LottoNL-Jumbo Cycling tijdens de Giro d’Italia. DailyFresh en de Bisschopsmolen waren aanwezig om de renners te voorzien van gezonde en kwalitatieve voeding. Waar DailyFresh vooral lunch en diner verzorgt, houdt de Bisschopsmolen zich voornamelijk bezig met….

Lees meer

23 mei 2016

De Bisschopsmolen opent pop-up bakkerij

De afgelopen weken is het team van de Bisschopsmolen druk bezig geweest met de voorbereidingen van de opening van een pop-up bakkerij bij Van Streek. Samen met een aantal andere lokale ondernemers zorgt de Bisschopsmolen voor levendigheid in het voormalige V&D pand aan de Grote Staat in Maastricht. Voor Frank van Eerd, eigenaar van de….

Lees meer

23 mei 2016

Schrijf je nu in voor een bakles brood of vlaai maken

In de maand juni zullen er verschillende professionele lessen voor thuisbakkers worden gegeven. Hier leer je alles over verschillende grondstoffen, werkwijzen en bakprocessen. De lessen zijn van 09.00 uur tot 17.00 uur en worden gedaan in kleine groepen. Je kunt je nu inschrijven voor de volgende groepen: Woensdag 8 juni 2016: bakles vlaaien maken Donderdag 9 juni….

Lees meer

2 maart 2016

Saveurs en de Bisschopsmolen slaan de handen ineen

De Bisschopsmolen in Maastricht maakt van de niet verkochte broden paneermeel voor het gehaktbrood en het nieuwe croquetten assortiment van Saveurs Traiteurproductie. Saveurs is zo in staat gesteld écht Maastrichtse producten te maken en de Bisschopsmolen is niet alleen een nieuw product rijker, ze ziet minder goed voedsel op de afvalberg verdwijnen. Dubbele winst voor….

Lees meer

23 januari 2016

De Bisschopsmolen winnaar eerste Sport & Innovatie Award

De Bisschopsmolen heeft de eerste Sport & Innovatie Award van Topsport Limburg gewonnen. Het publiek én de vakjury kwam tot de conclusie dat de bakkerij uit Maastricht met innovatieve voeding zowel sporters helpt als Limburg op de kaart zet. Frank van Eerd, eigenaar van de Bisschopsmolen, ontving uit handen van Jos Schneiders, juryvoorzitter en voorzitter….

Lees meer

4 januari 2016

Partnership de Bisschopsmolen en Topsport Limburg

SITTARD, 14 december 2015 – De Bisschopsmolen en Topsport Limburg hebben een partnership afgesloten. De innovatieve kwaliteitsbakkerij is voortdurend bezig met het ontwikkelen en realiseren van nieuwe producten voor (top)sporters. De Bisschopsmolen draagt op deze wijze bij aan het verbeteren van prestaties van (top)sporters, een doelstelling die ook Topsport Limburg nastreeft. De hoge eisen die….

Lees meer

24 december 2015

Opbrengst Ultimate Cupcake Challenge

Vandaag is het alweer de laatste dag van 3FM Serious Request. Samen met een aantal Limburgse bakkers, BEKO en de Kollenberger Spelttelers steunden wij dj Michiel Veenstra met zijn Ultimate Cupcake Challenge: in 24 uur zo veel mogelijk cupcakes bakken en verkopen in het Glazen Huis. Bakkers in Limburg, waaronder Bakkerij Voncken, Bakkerij Aroma Bread & Delicious en….

Lees meer

8 juni 2015

Nieuw: Bezorging per fietskoerier in Maastricht

Geen tijd om de stad in te gaan, maar u wilt toch genieten van onze producten? Bestel uw brood of vlaaien dan via onze online winkel. Wij werken samen met Demarrage Fietskoeriers om uw bestelling snel en milieuvriendelijk thuis te bezorgen.

Lees meer

22 juni 2015

Voeding voor sport en zorg

Door het ontwikkelen van voeding voor de sportbranche leren wij veel over de voedingsstoffen in onze producten. Topsporters dagen ons uit weer helemaal terug te gaan naar de eenvoud en essentie. Naar voeding zónder chemische toevoegingen.

Lees meer

3 april 2015

De Bisschopsmolen viert tienjarig bestaan

De eerste speltbakkerij van Nederland opende precies tien jaar geleden haar deuren aan de Stenenbrug in Maastricht. De bakkerij, die de naam De Bisschopsmolen kreeg, nam er Nederlands oudste werkende watermolen weer in gebruik om haar granen te malen.

Lees meer

11 februari 2015

LoveCities – de leukste tips voor jouw stedentrip

“Maastricht is zo’n stad waar ik helemaal vergeet dat ik in Nederland ben. Het accent is niet te verstaan, de straten zijn on-Hollands stijl en de levenstijl is heerlijk bourgondisch. Daar kunnen we buiten Limburg nog veel van leren. Tijd dus voor een weekendje Maastricht (en omgeving).”

Lees meer

5 februari 2015

Nieuw: Gulpener Speltbrood

Innoveren door terug in de tijd te gaan. Naar de zestiende eeuw om precies te zijn. Dat is wat wij doen met dit brood op basis van bierbostel, een restproduct uit het bierbrouwproces, dat gerst bevat. Bierbostel werd al in de zestiende eeuw gebruikt voor het bakken van brood. Professoren geven aan dat het brood op basis van bierbostel, het meest gezonde brood ooit is. Dat heeft ons aan het denken gezet en vormt de basis van dit unieke brood.

Lees meer

3 februari 2015

Het geheim van gerstbrood

Wegens ‘grote interesse’ in zijn gerstbrood onderzoekt bakker Frank van Eerd de mogelijkheid tot industriële opschaling. Het is een druk jaar voor de man achter De Bisschopsmolen in Maastricht, die binnenkort bovendien tien jaar bestaat.

Lees meer

16 december 2014

De juiste koers

Het was rond Kerst 2011 dat ik op Twitter een bericht las waarin een van onze gasten reageerde op een bericht van Laurens ten Dam. Laurens fietste in die tijd voor de Rabobank-ploeg en schreef op Twitter dat hij samen met zijn vrouw aan het ontbijt zat bij een groot meubelwarenhuis met geel/blauw logo.

Lees meer

4 november 2014

Terug naar de basis

De laatste tijd hoor je steeds vaker: “we moeten terug naar de basis”. Dat staat in schril contrast met een paar jaar geleden. In die tijd werd je ‘voor gek verklaard’ als je zei dat het antwoord voor de toekomst van de branche in het verleden lag. Tegenwoordig heeft iedereen ‘het licht gezien’. Te pas en te onpas wordt de uitspraak “terug naar de basis” gebruikt. Helaas geeft niet iedereen daar dezelfde invulling aan.

Lees meer