
Innoveren door terug in de tijd te gaan. Naar de zestiende eeuw om precies te zijn. Dat is wat wij doen met dit brood op basis van bierbostel, een restproduct uit het bierbrouwproces, dat gerst bevat. Bierbostel werd al in de zestiende eeuw gebruikt voor het bakken van brood. Professoren geven aan dat het brood op basis van bierbostel, het meest gezonde brood ooit is. Dat heeft ons aan het denken gezet en vormt de basis van dit unieke brood.
Van oudsher zijn er veel overeenkomsten tussen een bakker en een bierbrouwer. Beide gebruiken nagenoeg dezelfde ingrediënten. Waar de bakker zout gebruikt, voegt de brouwer hop toe. In ons Gulpener Speltbrood gebruiken wij de bierbostel van de Gulpener Bierbrouwerij. Deze bierbostel, gemaakt op basis van gerst, geeft dit brood een vezelrijke en malse structuur. Een gezond en smaakvol brood, gemaakt van uitsluitend natuurlijke ingrediënten.
Het Gulpener Speltbrood is te koop in de bakkerij en via onze online winkel.
De laatste berichten
- Doe mij maar een biertje: de broodnodige oplossing voor voedselverspilling
- Bisschopsmolen zoekt enthousiaste ambassadeurs!
- Frank van Eerd benoemd tot Gamechanger in de Food100!
- Kollenberger spelt: Duurzaamheid & de oogst van 2017
- BORA hansgrohe – German Professional Cycling fietst de Vuelta op Kollenberger speltbrood
- Maak je eigen Limburgse vlaai tijdens onze workshop!
- Broodnodig werk nodig?
- Kersenvlaai favoriet van Tom Dumoulin
- Nieuw graansoort Tritordeum voor topsporters en de ‘gewone man’
- Wat is jouw kijk op brood?