Meer weten

Broodverbetermiddel

Broodverbetermiddelen hebben een zeer grote revolutie te weeg gebracht in de bakkerijbranche. De meeste bakkers en zeker de broodfabrieken kunnen niet meer zonder deze stoffen. De broodverbetermiddelen hebben er voor gezorgd dat het brood langer vers bleven en dat iedereen brood kan bakken. Kijk maar eens naar een broodmix zowel voor de bakker als voor de thuisbakker.

Wat is nu eigenlijk een broodverbetermiddel? Met een broodverbetermiddel bedoelen wij de broodcrème en broodpoeders. Deze bestaan voor het grootste deel uit vetten en suikers met daarnaast nog wat andere stoffen. De oudste verbetermiddel is Vitamine C of te wel Ascorbinezuur of te wel E300 of Lecithine, deze zit in de eidooier. Samen met de reuzel, boter of olijfolie waren die goede broodverbetermiddelen. Tegenwoordig stellen wij zoveel eisen dat de broodverbetermiddel steeds worden veranderd.

Wij gebruiken absoluut geen broodverbetermiddelen is onze broden of kleinbrood. Helaas wordt wel een broodverbetermiddel gebruikt bij onze broodmixen. De reden is dan de mensen thuis geholpen moet worden om brood te kunnen bakken. Maar ook omdat sommige mensen een beleving hebben van spierwit en vers brood. Wat eigenlijk niet kan.

Wij vinden dat Sonplus Clean Label nog een eerlijkste Broodverbetermiddel is. Kijk op: Sonplus Clean Label 

 

Ga naar het overzicht