Saveurs en de Bisschopsmolen slaan de handen ineen

2 maart 2016

De Bisschopsmolen in Maastricht maakt van de niet verkochte broden paneermeel voor het gehaktbrood en het nieuwe croquetten assortiment van Saveurs Traiteurproductie. Saveurs is zo in staat gesteld écht Maastrichtse producten te maken en de Bisschopsmolen is niet alleen een nieuw product rijker, ze ziet minder goed voedsel op de afvalberg verdwijnen. Dubbele winst voor Maastricht dus!

Frank van Eerd: “Jean-Paul Hamaekers (eigenaar van Saveurs) sprak naar ons zijn wens uit om écht gehaktbrood en zijn nieuwe croquetten assortiment te maken die met recht het predicaat ‘Maastrichts’ mogen dragen. Er ontbrak in zijn receptuur enkel nog het paneermeel dat aan zijn strenge eis moest voldoen. Onze bakkers maakten twee smaakvolle varianten. Ze gebruikten er de niet verkochte broden voor, waardoor wij weer minder goed voedsel hoeven weg te gooien.

Voor de Maastrichtse kroketten ontwikkelden we blank paneermeel, bestaande uit spelt, quinoa, haver, rogge. En voor het gehaktbrood een vezelrijke variant, bestaande uit spelt, haver, gerst, gierst, kamut, rogge, teff en mais. Alle grondstoffen komen uit Limburg en zijn milieuvriendelijk geteeld.”