Limburgse bakkers in actie voor Serious Request 2015

17 december 2015

Het einde van het jaar nadert. Dat betekent ook dat weer het jaarlijkse evenement van 3FM eraan komt: Serious Request. Dit keer staat het Glazen Huis waar de 3FM-dj’s van 18 t/m 24 december verblijven in Heerlen. Samen met heel Nederland zetten zij zich in om zo veel mogelijk geld in te zamelen voor het goede doel. Limburgse bakkers en ketenpartners steunen 3FM-dj Michiel Veenstra in dit kader met zijn ‘Ultimate Cupcake Challenge’.

Frank van Eerd, eigenaar van de Bisschopsmolen in Maastricht, hoorde op de radio dat Michiel Veenstra dit jaar de opdracht krijgt om zo veel mogelijk cupcakes te bakken in het Glazen Huis. Een geweldige uitdaging, maar waar te beginnen?, vroeg de dj zich in de uitzending af. Janny van der Heijden, presentatrice van Heel Holland Bakt gaf hem de recepturen. Frank van Eerd besloot Michiel te helpen met de rest. Hij benaderde de partners in zijn netwerk en samen zorgen ze ervoor dat Michiel Veenstra over alle grondstoffen en materialen beschikt om de 24-uurs uitdaging aan te gaan op zondag 20 december. Frank van Eerd lichtte op 3FM toe: “Het is makkelijk om een pakje te kopen voor het maken van cupcakes, maar je wilt niet weten wat daar allemaal inzit. We helpen Michiel daarom graag met pure grondstoffen voor zijn cupcakes, zo veel mogelijk afkomstig van lokale producenten en telers. En natuurlijk heb je professionele materialen nodig om zo’n uitdaging aan te gaan.”

 

Genoeg voor 75.000 cupcakes

De ketenpartners van de Bisschopsmolen stellen alle grondstoffen en materialen kosteloos ter beschikking. Zo schenkt het collectief van Kollenberger Spelttelers 1000 kg speltbloem. Beko Bakkerij Grondstoffen levert kosteloos boter, suiker, eieren, zout, citroenrasp en – voor de versiering – botercrème, fondant en chocolade. Hiermee kan Michiel Veenstra maar liefst 75.000 cupcakes bakken in het Glazen Huis. Een ware challenge! Ook het keukenmateriaal is geregeld door Beko Bakkerij Techniek. Denk aan de papieren cups, bakpapier, gardes, maar ook mengkommen, een klopmachine en uiteraard een professionele bakoven. Bakkers aan de slag Op 18 december, de dag dat het Glazen Huis van start gaat, beginnen bakkers in Limburg, waaronder de Bisschopsmolen, Bread & Delicious, Bakkerij Aroma en Bakkerij Voncken ook zelf met het bakken en verkopen van cupcakes. En de lijst met deelnemende bakkers groeit nog steeds. De Bisschopsmolen probeert ook bakkers elders in de regio en in het land te mobiliseren om mee te doen met de actie via haar eigen netwerk, de inkooporganisatie, het Nederlands Bakkerij Centrum en de ondernemersvereniging NBOV.

 

Thuis cupcakes bakken

Om een zo hoog mogelijk geldbedrag bij elkaar te krijgen moeten de Limburgse bakkers zo veel mogelijk cupcakes verkopen van 18 t/m 24 december. De volledige opbrengst wordt gedoneerd aan Serious Request. Thuis kun je ook bijdragen aan de ‘Ultimate Cupcake Challenge’ door zelf cupcakes te bakken en te verkopen. Maak hiervoor je eigen actie aan op de site van Serious Request. Wil je de actie van de Limburgse bakkers steunen met een geldbedrag? Ga dan naar de actiepagina en doe een donatie.

 

Over Serious Request 2015

3FM Serious Request 2015 zet zich in voor kinderen en jongeren in oorlog en conflictgebieden: de generatie van de toekomst die leeft onder de meest extreme omstandigheden en daardoor weinig kans heeft op scholing en ontwikkeling. Zij zijn de stille slachtoffers van de oorlog. Geef ze een toekomst: Keep them going!

3FM_SR_Publiekslogo_wijsteunen