Google heeft ons gevonden!

27 september 2016

Google heeft ons gevonden!

Op uitnodiging van Google Food hebben we met De Bisschopsmolen afgelopen augustus samen met Marcel Hesseling (voedingsdeskundige wielerploeg Lotto-Jumbo) en André Mostard (sportvoedingscoach) een lezing gegeven over gezonde voeding. We hebben de medewerkers van Google kennis laten maken met spelt. Ze hebben kunnen proeven van onze mueslirepen, platsen en diverse broden. Natuurlijk hebben we ook uitgebreid onze filosofie over Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen en duurzaamheid besproken. De presentatie was niet alleen leerzaam voor de medewerkers van Google maar zeker ook voor ons.

Het Amerikaanse bedrijf hanteert een unieke ondernemersfilosofie. Google Food heeft als visie:
“…to inspire and enable the world to make food choices and use food experiences to develop more sustainable lifestyles and communities…”. De missie van Google Food is om de community die de werknemers van het moederbedrijf Google vormen, te inspireren en te versterken in het maken van gezonde voedingskeuzes. Ze willen de community voedingservaringen geven die ze helpen om het beste uit zichzelf te halen. Opvallend is dat het Google Food Program per land waar Google gehuisvest is verschilt. Per land wordt er gezocht naar lokale en seizoensgebonden producten. Iets dat haarfijn aansluit bij onze eigen bedrijfsfilosofie.

Daarnaast voorziet Google haar werknemers van een zo prettig mogelijke werkomgeving. Dan gaat het niet alleen over de werkruimte zelf, maar ook over de verschillende eetgelegenheden die verdeeld te vinden zijn over het vijf verdiepingen tellende kantoor. Het aanbod voor de medewerkers is zeer divers. Voedzame keuzes zijn daarbij ook nog eens toegankelijker dan de minder voedzame keuzes. Een gezonde leefstijl wordt nog meer toegejuicht door de aanwezigheid van een fitnessruimte waar medewerkers vrij gebruik van kunnen maken. En hun werkweek wordt iedere vrijdag afgesloten met een borrel waar met regelmaat lezingen voor georganiseerd zijn: net zoals onze eigen lezing!

Er ligt dus een grote focus op het goed zorgen voor jezelf, maar óók voor anderen. De werkomgeving van Google is gevuld met positiviteit en inspiratie en in de keukens wordt er optimaal gebruik gemaakt van wat de omgeving te bieden heeft. Dat sluit natuurlijk fantastisch aan bij onze overtuiging dat Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen de enige juiste én echt duurzame manier van ondernemen is.

De lezing krijgt overigens een vervolg. We gaan samen met het Google-team ware brain bars ontwikkelen.
Binnenkort meer!

lezing gezonde voedinglezing gezonde voedinglezing gezonde voeding