Kersenvlaai favoriet van Tom Dumoulin

31 mei 2017

Tom Dumoulin wint de Giro en Maastricht kleurt roze. De knipoog naar de Tompouce is al snel gemaakt en even lijken we te vergeten waar het winnen van de Giro echt om gaat: het leveren van een topprestatie.

Naast talent en vooral keihard trainen speelt ook gezonde voeding een essentiële rol in het leven van een topsporter. Niet geheel toevallig levert de Maastrichtse bakker De Bisschopsmolen al een aantal jaar een bescheiden bijdrage aan het voedingspatroon van de onder meer de Nederlandse wielerteams. Zo zijn ze ook trotse sponsor van Team Sunweb met o.a. Laurens ten Dam, Wilco Kelderman en Tom Dumoulin.

Tom is ambassadeur van zijn favoriete vlaai: de Limburgse kersenvlaai. Tijdens trainingen in Zuid-Limburg stopt hij graag onderweg voor een kop koffie met een stuk vlaai. Maar het liefste achteraf, om direct de energievoorraad in de spieren weer aan te vullen. Dan smaakt hem de Limburgse vlaai écht het lekkerst. Frank van Eerd, eigenaar van De Bisschopsmolen: “Wielrenners zijn dol op onze speltvlaai. Het geeft hen de energie die ze nodig hebben. Maar een stuk vlaai op de fiets, dat eet niet zo gemakkelijk. Daarom ontwikkelden wij in samenwerking met de voedingsspecialisten mini-broodjes van vlaaideeg met een vulling van fruit of pudding. We noemen deze broodjes ‘platsen’.’’ De voedingsspecialisten en topsporters hechten veel waarde aan juiste en gebalanceerde voeding. Niet alleen voor of na een wedstrijd, maar ook tijdens een wedstrijd is het belangrijk dat een sporter de juiste voeding krijgt. De plats geeft niet alleen de juiste energie, maar is vooral ook lekker!

Daarnaast zijn we met de voedingsdeskundige van Team Sunweb, Titia van der Stelt, bezig om nieuwe producten te ontwikkelen die aansluiten op de voedingsrichtlijnen én de smaak van de renners.

tom-dumoulin

 

Platsen met Kersen

Vooral de kersenplatsen zijn ontzettend populair. Kersen zijn steenvruchten en zitten vol vitamines en mineralen en antioxidanten; pro vitamine A, vitaminen B1, B2, B6 en C en mineralen koper, mangaan en ijzer. De morellenkers in het bijzonder zorgt voor een sneller herstel van de spieren, minder spierpijn en werken tevens ontstekingsremmend. Daarbij bevorderen ze ook de slaapkwaliteit.

Limburgse trots

De kersenvlaai is niet alleen lekker, maar zeker ook voedzaam, mits men louter natuurlijke ingrediënten gebruikt. En daar mag Limburg best trots op zijn! Temeer omdat alle ingrediënten nota bene uit Zuid-Limburgs afkomstig zijn. En wat zou Zuid-Limburg zijn zonder prachtige graanvelden vol Kollenberg spelt en al die hectare kersenbomen in volle bloesem? Samen trots op Tom Dumoulin, samen trots op de Limburgse kersenvlaai!