Goedgevulde lunchtassen tijdens Tour de France

19 juli 2016

 

Goedgevulde lunchtassen tijdens Tour de France

Tijdens een trainingskamp in het voorseizoen ontwikkelde de Bisschopsmolen samen met renners en voedingsdeskundigen van Team Lotto Jumbo diverse eiwitrijke sportproducten. Het team is zo enthousiast dat de ploeg ze deze Tour de France al terug kan vinden in hun lunchtassen. We hebben het over de Sticky Bites,  Rice Balls en Rice Cakes die in eerste instantie bedoeld zijn voor herstel na een rit, maar tijdens deze Tour de France juist tijdens de koers de renners van de juiste energie voorzien.

Frank van Eerd, eigenaar de Bisschopsmolen: “De producten zijn vooral smaakvol, gezond en helemaal afgestemd op wat renners nodig hebben om goed te kunnen presteren. Zo wordt voeding met een hoog gehalte koolhydraten en weinig vetten ingezet tijdens moeilijke en bergachtige ritten. Voeding met vooral veel goede vetten worden daarentegen ingezet tijdens de vlakke ritten.”  Marcel Hesseling, voedingsdeskundige van Team Lotto Jumbo vult aan: “De dagelijkse voeding van de renners bestaat uit natuurlijke en eerlijke ingrediënten. Zo gebruikt de Bisschopsmolen bij het maken van de Sticky Bites honing (van Sint Pieter) in plaats van suiker.”

Deze eiwitrijke producten worden gemaakt in een aantal varianten:

Rice Balls
Kersen met rijst en chocolade
Ingrediënten: Kersensap, rijst, honing van Sint Pieter, chocolade (suiker, cacaomassa, cacaoboter, natuurlijke vanille, sojalecthine),  magere yoghurt, vanillestokje en zout. Decoratie: Quinoavlokken.

Bosbes en kokos
Ingrediënten: Frambozensap, rijst, honing van Sint Pieter, blauwe bessen, kokos, magere yoghurt, zout en vanille. Decoratie: Rijst vlokken.

Sticky Bites
Banaan, kokos en haver
Ingrediënten: Appelsap, bananen, havervlokken, kokos, honing van Sint Pieter, notenmix (amandelen, walnoten, hazelnoten en cashewnoten), vanillestokje en zout. Decoratie: Kokos.

Appel, noten en haver
Ingrediënten: Appelsap, appels, havervlokken, honing van Sint Pieter, notenmix (amandelen, walnoten, hazelnoten en cashewnoten), vanillestokje en zout. Decoratie: Amandelschaafsel

Rice Cakes
Vruchten rice cake (reep)
Ingrediënten: Appelsap, rijst, honing van Sint Pieter, kaneel, rozijnen, abrikozen en cranberries.