Gelagkamer

Gelagkamer

Je proeft het al bij de eerste hap. Tijd, liefde, aandacht. Iets bijzonders. De lekkerste producten, met kennis en kunde bereid. Je weet wat je eet, en je weet dat het goed is. Gek eigenlijk, dat dat zo bijzonder is.

In de Gelagkamer van de Bisschopsmolen eet je de heerlijkste producten met uitzicht op onze bakkerij. Speciaal voor jou bakken we het beste brood en de fijnste vlaaien. Start je dag met ons ontbijt, neem de tijd voor een heerlijke lunch of schuif aan voor een stukje echte Limburgse vlaai. 

Brood op de plank

Het ambachtelijke desembrood is onze grote trots. En ambachtelijk, daar doen we niet licht over. Voor ons betekent het teruggaan naar de essentie. Natuurlijke ingrediënten, pure smaken. Oorspronkelijk en bescheiden, maar onweerstaanbaar lekker. Een broodplank mag daarom niet op onze menukaart ontbreken. Rijkelijk belegd met verse ingrediënten serveren we sneeën vers brood. We koken met de seizoenen, dus elke broodplank is een beetje anders. 

Stukske vlaoi

Vlaai is een Limburgse traditie. Wij houden hem graag in ere. Met respect, want wat goed is moet je goed houden. Bij de Bisschopsmolen eet je vlaai daarom in zijn meest pure vorm, zonder schuim, slagroom of andere opsmuk. Het hele jaar door serveren we een grote diversiteit aan fruitvlaaien, zoals kersen, pruimen, appel-noten of kruisbessen. In de wintermaanden bakken we ook klassieke rijstevlaai en puddingvlaai. Is er geen plek in de Gelagkamer? Neem dan een stuk mee uit onze winkel en eet hem uit ‘t vuistje!

Limburgs land

Bij de Bisschopsmolen bakken we het lekkerste brood en de smaakvolste vlaaien voor Limburg. Voor de mensen die hier hun leven of hun vrije tijd doorbrengen. En voor het Limburgse land waar wij zoveel van houden. Wij werken samen met lokale telers, zij werken samen met de natuur. Dat is niet altijd eenvoudig. Met respect telen, malen en bakken vraagt meer tijd en kost soms meer geld. Maar dat hebben we ervoor over. Wij bakken het verschil, jij proef het verschil, samen maken we het verschil. 

Op onze menukaart vind je klassiekers, soms in een eigenwijs jasje. Heb je bijzondere wensen, bijvoorbeeld een allergie of intolerantie? Laat het ons weten, wij houden er waar mogelijk graag rekening mee. Bekijk hier onze ontbijtkaart en onze zomerse lunchkaart.