Even voorstellen: onze nieuwe bakker

15 december 2016

Even voorstellen: André Rieu, onze nieuwe bakker

André Rieu aan het werk in de bakkerij! Nee, dit is geen onverwachte carrièreswitch, maar een uitstapje voor zijn kerstspecial ‘Christmas with André’.

De voorbereiding

In oktober werden we benaderd voor een project: mogen we opnames maken bij de Bisschopsmolen met André Rieu voor een kerstspecial? Daar hoefden we natuurlijk niet lang over na te denken! De wereldbekende violist en dirigent bracht een bezoek aan diverse Maastrichtse speciaalzaken en kwam in onze bakkerij zelf de handen uit de mouwen steken. Genieten van allerlei zoete heerlijkheden hoort, in onze Bourgondische cultuur, bij de Kerstdagen. Wat is er nu feestelijker dan een vlaai met smaakvolle, prachtig rode kersen uit ons eigen Limburgse heuvellandschap? Om de Limburgse tradities te delen met zijn fans, wilde hij hen met Petra laten zien hoe zo’n vlaai precies gemaakt wordt!

Lights, camera, action!

Op dinsdag 15 november was het zover. Terwijl de rest van de stad in de voorbereiding zat voor het Sinterklaasfeest, werd onze winkel in de kerstsfeer gebracht: cadeautjes, kransen, lichtjes en zelfs een kleine kerstboom! Het licht, geluid en de camera’s werden getest, de bakkers legden hun productie tijdelijk stil en toen.. lights, camera, action! Eerst nam André een kijkje bij onze trots: de Bisschopsmolen zelf. Een kijkje in de, met vlaaien gevulde, etalage en vervolgens naar binnen om zelf een kerstvlaai te maken. We beginnen met de basis, een vlaaiendeeg van bloem, melk, een ei, zout, gist en boter. Uiteraard was de opnametijd te kort om het deeg te laten rusten, maar door the magic of television was er in een handomdraai een prachtig gerezen vlaaideeg! Vervolgens

het deeg uitrollen, de vorm bekleden en deze vullen met heerlijke verse kersenvulling.
Het werd natuurlijk geen gewone kersenvlaai, maar dit werd André’s special Christmas vlaai. Een kerstboom, kerststerren en decoratie van poedersuiker en glazuurslingers maakten het tot een ware feestvlaai!


Kerstvlaai van André Rieu
 

Avontuur

Niet alleen voor ons waren de opnames een groot avontuur, ook voor onze gasten!

Want ja, de Gelagkamer en winkel waren deze ochtend gewoon geopend. De toeristen konden hun ogen niet geloven. Ook onze vaste leverancier van de overheerlijke Livarham,  slagerij Nuijts, stond beduusd te kijken toen hij de winkel in kwam met onze wekelijkse bestelling, terwijl André Rieu bij de toonbank stond met een volledige filmploeg. Ja, dit was alles behalve just another day at the office..!

 Live in de bioscopen

Op zaterdag 19 november werd de kerstspecial Christmas with André door bioscopen over de hele wereld uitgezonden. Voorafgaand was er deze dag een live interview vanaf het Onze Lieve Vrouweplein, waarbij ook de diverse opnames bij de Maastrichtse speciaalzaken getoond werden. Ook hierbij werd alles uit de kast gehaald om het plein om te toveren tot een waar winterwonderland: sneeuwpoppen, vuurkorven, de Kerstman, een kinderkerstkoor en alles bedekt in een fluwelen laag sneeuw.  Hier werd de kerstvlaai door Petra aangeboden aan André en de presentatrice van het interview.

Wilt u ook zo’n heerlijke, feestelijke vlaai tijdens de Kerst? Dat kan! Een middelgrote kersenvlaai gedecoreerd met een kerstboom voor €8,50 is nu te bestellen bij onze winkel, bel naar 043-3270613 of stuur een mail naar info@bisschopsmolen.nl.


André Rieu op het Vrijthof