De Bisschopsmolen winnaar eerste Sport & Innovatie Award

23 januari 2016

De Bisschopsmolen heeft de eerste Sport & Innovatie Award van Topsport Limburg gewonnen. Het publiek én de vakjury kwam tot de conclusie dat de bakkerij uit Maastricht met innovatieve voeding zowel sporters helpt als Limburg op de kaart zet. Frank van Eerd, eigenaar van de Bisschopsmolen, ontving uit handen van Jos Schneiders, juryvoorzitter en voorzitter van Limburg Economic Development (LED), een cheque voor twee kaarten voor de Olympische Spelen in Rio komende zomer.

In totaal presenteerden zeven bedrijven hun innovatieve producten aan een zaal vol ondernemers, topsporters en bestuurders. De zeven bedrijven waren: Ceradure, Game on, Heunen Opticien, Ultimate Instability, Maastricht Instruments, The Mind Connection en de Bisschopsmolen.

Het publiek mocht met stemkastjes haar voorkeur aangeven. Ook de vakjury, die bestond uit voorzitter Jos Schneiders, Leo Smit (DSM Innovation Center) die een lezing verzorgde over het innovatieve wielerpak van Giant Alpecin, en Rob Damoiseaux (Cofely directeur), bepaalde haar voorkeur. Beide uitslagen werden bij elkaar opgeteld. Volgens Jos Schneiders sprak zowel het publiek als de jury haar voorkeur uit voor de Bisschopsmolen.

De bakkerij uit Maastricht ontwikkelt voeding voor de sportbranche op basis van eenvoud, essentie en Limburgse producten. Voeding zónder chemische toevoegingen. De Bisschopsmolen is al jaren vaste leverancier voor vele topsporters en zorgt voor het dagelijks brood van de wielrenners van Team LottoNL-Jumbo. De hoge eisen die topsporters stellen aan hun voeding daagt de Bisschopsmolen uit om haar recepturen verder te perfectioneren. De bakkerij werkt daarin nauw samen met voedingsadviseurs en koks van topsporters.

De zeven pitches voor de Sport & Innovatie Award maken onderdeel uit van het project Business in Sport (BiS), dat Topsport Limburg in gezamenlijkheid met haar partners en LED uitvoert. BiS draagt bij aan de businesskansen voor de deelnemers in de grootst groeiende economische markt ter wereld, de sporteconomie.

Met de Sport & Innovatie Award luidde Topsport Limburg ook het Olympisch jaar 2016 in. Topsport Limburg bestaat 20 jaar en viert dat met een aantal activiteiten die in het teken staan van sport & innovatie. Ook werd stilgestaan bij de Limburgse kanshebbers voor de Spelen in Rio. Een aantal sporters en coaches was aanwezig bij de uitreiking van de Sport & Innovatie Award. Jessica Blaszka, als worstelaar al verzekerd van een Olympisch ticket, sprak via een live verbinding vanuit Zweden de zaal toe. Dat deed ook Arjen Uijterlinde, Consul General van Nederland in Rio. Hij heette de Limburgse sporters, coaches en fans alvast welkom in zijn stad, komende zomer tijdens de Spelen.