Bakker & Bed

Bakker & Bed

Vroeg met de bakkers uit de veren om een handje te helpen in onze bakkerij? Of lekker blijven liggen, terwijl zij jouw ontbijt klaar maken? De keuze is helemaal aan jou! Vanaf nu kun je namelijk bij ons logeren! En wel boven onze bakkerij.

Onze eigen bed & breakfast – die we zelf liever bakker & bed noemen – bevindt zich net als onze bakkerij midden in het historische centrum van Maastricht. Vanuit hier kun je alleen, met je gezin of samen met vrienden ontdekkingstochten maken door de stad en in het natuurschone Zuid-Limburg. Maar, je kunt er ook voor kiezen om samen met onze bakkers voor het ochtendgloren heerlijke broden en vlaaien te bakken.

En dat laatste horen we eerlijk gezegd het liefst. Waarom? Omdat we graag ons vakmanschap overdragen en amateur-bakkers het ambacht willen laten beleven.

Reserveren  B&B

_dsc6395

Van harte welkom!

Kom je logeren in onze B&B? Wat leuk! Wij heten je van harte welkom. Zet de bagage maar even in de gang en kom in onze gelagkamer genieten van een heerlijk stuk écht Limburgse vlaai uit eigen bakkerij en een kop koffie of thee van onze lokale brander Blanche Dael. Neem even de tijd om te genieten van de omgeving, het bruisende en gastvrije Maastricht en bedenk wat je graag zou willen gaan doen. Shoppen, cultuursnuiven, vlaaibakken of wandelen in het groen? Wij denken graag mee. Eerdere bezoekers bezochten onze spelttelers of andere lokale producenten. En wielrenner Laurens ten Dam – een van onze vaste  B&B-gasten – trok ’s morgens vroeg met een lunchpakket op zak op zijn wielrenfiets de heuvels in.

_dsc6400

_dsc6279

Een historisch appartement

Het historische appartement heeft een omvang van ca. 75m2 en is ideaal voor een gezin met twee kinderen. Het woongedeelte op de eerste verdieping bevat authentieke details, waaronder de originele stenen muur. Dit deel is ingericht met een keuken en is voorzien van een vaatwasser, koelkast met vriesdeel, elektrische kookplaat en tosti-ijzer. Op het aanrecht staat een waterkoker en een koffiezetapparaat.  Het woongedeelte, voorzien van televisie, kijkt uit op het sfeervolle oude straatje waar de Bisschopsmolen aan ligt. Op de eerste verdieping bevindt zich tevens het toilet.

_dsc6296

_dsc6290

_dsc6337

Op de tweede verdieping van het appartement vind je een slaapkamer met tweepersoonsbed waar de originele balken nog te zien zijn. De ouderlijke slaapkamer (en de woonkamer) bieden genoeg ruimte voor een reiswieg. Als je gebruik wenst te maken van een babystoeltje, horen we dat graag.

_dsc6362

_dsc6374

Naast de ouderlijke slaapkamer ligt een iets kleinere slaapkamer met een bijzonder stapelbed dat heel geschikt is voor kinderen. Daarnaast bevindt zich de badkamer met luxe douche.

_dsc6340

_dsc6347

Wij zorgen er persoonlijk voor dat de bedden bij aankomst zijn opgemaakt. Ook leggen wij handdoeken klaar. Bij een langer verblijf kunnen naar wens tussentijds de handdoeken gewisseld worden.

Overig:

Wifi is aanwezig.

Het appartement is geheel rookvrij, huisdieren zijn niet toegestaan.

Het appartement is gelegen in het Jekerkwartier, hartje Maastricht. In de nabije omgeving zijn meerdere gezellige cafés, waarbij men in de zomer buiten op het terras geniet van Bourgondisch Maastricht. Het is daardoor mogelijk dat u, met name in de zomer, hiervan geluidshinder kunt ondervinden.

Een huis met een verhaal

Niet alleen de bakkerij en de molen hebben een rijke geschiedenis, maar ook het appartement kent haar eigen historie.

_dsc6441

Voor en tijdens de Tweede Wereldoorlog bood het appartement residentie aan een aantal Joodse mensen. Van twee van hen is veel bekend over hun leven in die tijd en met name over hun verblijf in de verschillende kampen. Vanuit deze plekken hebben ze hele bijzondere brieven geschreven naar de thuisblijvers in het appartement.
Jaren later zijn er voor de ingang van de woning twee zogenaamde struikelsteentjes gelegd. De goudkleurige steentjes geven een blijvende herinnering aan deze twee mensen die helaas beiden in het kamp de dood hebben gevonden. In Maastricht zijn er in totaal 72 steentjes geplaatst.

20160927_085653-2

Omgeving

Maastricht is een stad waar iedereen terecht kan. In de stad zijn historische gebouwen te vinden, wijngaarden, trendy designer boetiekjes, majestueuze kerken en je kunt spannende grotavonturen beleven. Door het jaar worden er tal val levendige festivals en bijzondere exposities georganiseerd.

Bakker & Bed in de Bisschopsmolen is gelegen in de wijk het Jekerkwartier. Het Jekerkwartier is gelegen tussen de oude stadsmuren en eeuwenoude huizen en wordt omringd door het groen van het stadspark. Hoewel mensen hier al eeuwenlang leven, heeft niemand hier álles ontdekt. Ondernemen ligt diep in de genen van de gemeenschap: een geschiedenis vol ambachten en beroepen heeft zijn wegen nagelaten. Hier voel je een unieke, authentieke, innovatieve en creatieve atmosfeer. Daar middenin stroomt gemoedelijk het riviertje de Jeker. De vreemde straatjes, statige huizen en idyllische parken hebben alles in huis om de geschiedenis tot leven te laten komen, terwijl het rijke studentenleven, een mix van jong en oud, culinaire hoogstanden en de overvloedige kunst en cultuur je naar het heden trekken.

_dsc6446

In het Jekerkwartier is het zeker de moeite waard om de Tapijnkazerne te bezoeken. Dit is een voormalige militaire kazerne, een nieuwe culturele hotspot, met daarnaast een. In de wijk is ook de Helpoort gelegen, de oudste stadspoort van Nederland en de enige van Maastricht die nog volledig intact is.

Naast de bezienswaardigheden en de sferen van de stad, is er ook genoeg te doen in het landelijke gebied buiten de stad. Wandelaars en fietsers kunnen hun hart ophalen in het glooiende Zuid-Limburg. Doorkruis de nostalgische dorpjes en verborgen stadjes die verscholen liggen tussen de groene weiden en kleurige hoogstamboomgaarden.

 

Tarieven

De getoonde prijzen zijn inclusief ontbijt, toeristenbelasting en BTW.

Prijs per nacht €195,-
Maandag tot en met vrijdag €500,-
Vrijdag tot en met maandag €500,-
Maandag tot en met maandag €900,-

 

In- en uitchecken

Inchecken is mogelijk tussen 13:00 – 17.00 uur en je wordt gevraagd om voor 10:00 uur uit te checken.  Let op: inchecken is niet mogelijk na sluitingstijd van de Bisschopsmolen!

Alhoewel de bakkerij op maandag is gesloten, kan er wel gewoon worden in- en uitgecheckt. De koffie en vlaai die bij het ontvangst horen, ontvang je bij inchecken op maandag op een ander moment naar keuze.

Wil je op de dag van inchecken of uitchecken nog wat langer van onze stad genieten? Wij letten met liefde op jouw bagage.

 

Sportief de stad verkennen tijdens uw verblijf?

Neem een kijkje op de website van Maastricht Running Tours. Samen met een gids leert u al joggend de stad beter kennen. Door deze bijzondere rondleidingen ziet u meer en bent u tegelijkertijd sportief bezig. Het tempo wordt door u bepaald. Ook een trail running tour behoort tot de mogelijkheden.

Voor Bakker & Bed gasten geldt 10% korting op een privé running tour met begin en eind aan de Bisschopsmolen. Tijdstip en afstand in overleg met de organisatie.

 

Reserveren  B&B

Voor vragen kunt u bellen naar 043-32 70 615 of te mailen naar activiteiten@bisschopsmolen.nl.

De Bisschopsmolen
Stenenbrug 3
6211 HP Maastricht 

Routebeschrijving

Plan uw route met Google Maps via deze link.

Kijk op www.maastrichtbereikbaar.nl voor meer informatie.