Workshop vlaai bakken

Workshop vlaai bakken

Veel Limburgse moeders bakten vroeger op vrijdag meerdere vlaaien. Niet alleen voor hun gasten, maar ook voor de vriendjes en vriendinnetjes van hun kinderen die over de vloer kwamen spelen. Tegenwoordig is bijna niemand meer die kunst machtig. En dat terwijl het eigenlijk niet zo moeilijk is.

Tijdens deze workshop leert u zelf een vlaai te bakken. U kunt kiezen tussen twee tot drie vullingen en u kunt zelf bepalen of u de vlaai een deksel geeft of een ouderwets ruitpatroon. Zodra uw vlaai in de oven staat, serveren wij een kop koffie met een vlaaipunt.

Deze workshop kan worden uitgebreid met een rondleiding door molen en bakkerij, en/of een lunch.

  • € 25,- p.p.
  • Duur: ca 2 uur.
  • Minimale deelname 8 personen.

Vanaf 8 personen kunt u de workshop, afhankelijk van beschikbaarheid, reserveren op elk gewenst tijdstip binnen onze reguliere openingstijden!

Met een kleiner gezelschap of individueel deelnemen? Dit kan iedere eerste en derde zondag van de maand, inschrijven kan via ons online reserveringssysteem. Ook organiseren we tijdens de schoolvakanties in mei, juli, augustus en oktober extra workshops via open inschrijving!

Voor meer informatie of om te reserveren kunt u mailen naar activiteiten@bisschopsmolen.nl of bellen naar 043-3270615.

 

 

Online reserveren

De Bisschopsmolen organiseert voor haar gasten talloze smakelijke workshops en rondleidingen, waarbij we uitleg geven over wat wij nu zo belangrijk vinden bij het maken van ambachtelijke producten! Ook bent u altijd van harte welkom om aan te schuiven voor een heerlijk ontbijt, uitgebreide lunch of een kop koffie met echte Limburgse vlaai. Organiseert u een familiedag, teamuitje of andere groepsactiviteit? Zowel voor kleine als grote groepen is de Bisschopsmolen in hartje Maastricht dé plek voor een unieke beleving!