Basis vlaaibakles

Basis vlaaibakles

 

Veel Limburgse moeders bakten vroeger op vrijdag meerdere vlaaien. Niet alleen voor hun gasten, maar ook voor de vriendjes en vriendinnetjes van hun kinderen die over de vloer kwamen spelen. Tegenwoordig is bijna niemand meer die kunst machtig. En dat terwijl het eigenlijk niet zo moeilijk is.

Tijdens deze workshop leert u zelf een vlaai te bakken. U kunt kiezen tussen twee tot drie vullingen en u kunt zelf bepalen of u de vlaai een deksel geeft of een ouderwets ruitpatroon. Zodra uw vlaai in de oven staat, serveren wij een kop koffie met een vlaaipunt.

Deze basisworkshop kan worden uitgebreid met een rondleiding door molen en bakkerij, en/of een boerenlunch.

  • € 22,50 pp.
  • Duur: ca 2 uur.
  • Minimale deelname 6 personen.

Vanaf 6 personen kunt u de basisworkshop reserveren op elk gewenst tijdstip binnen onze reguliere openingstijden.

Met een kleiner gezelschap of individueel deelnemen? Dit kan iedere 1ste zondag van de maand, inschrijven via VVV Maastricht of via ons online reserveringssysteem. In 2018 organiseren we tijdens de schoolvakanties in mei, juli, augustus en oktober extra workshops!

Voor meer informatie of om te reserveren kunt u mailen naar activiteiten@bisschopsmolen.nl of bellen naar 043-3270615.

 

Online reserveren

De Bisschopsmolen organiseert voor haar klanten talloze smakelijke workshops en rondleidingen, waarbij we uitleg geven over wat wij nu zo belangrijk vinden als we brood, vlaaien en koekjes bakken. U kunt natuurlijk ook gewoon aanschuiven voor een lekkere lunch of kop koffie met vlaai. En wilt u bij ons een zakelijke bijeenkomst organiseren, dan kan dat ook.